Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeni, arestaţi preventiv pe motiv că ţepuiau statul

ro

20 Nov, 2010 00:00 5056 Marime text
6_evzaiune_-_evaziune.jpgPoliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanţa, sprijiniţi de Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, au documentat activitatea infracţională a şase persoane. Dumitru Stan, de 42 de ani, Marius Voina, de 32 ani, Adrian Cristian Dăscălina, 43 de ani, Titi Tănase Dinu, 33 de ani, toţi din Constanţa. Lista continuă cu fraţii Ionuţ şi Laurenţiu Tudori, de 21 respectiv 29 de ani, din Brăila.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, indivizii sunt suspectaţi că, începând din mai a acestui am au fost implicaţi în activităţi de comercializare a cerealelor, eludând plata taxelor la bugetul de stat prin interpunerea unor societăţi de tip fantomă. Prin intermediul societăţilor se retrăgeau sume mari de bani (TVA neachitat către bugetul de stat), acestea nefuncţionând la sediul social, neevidenţiind niciun venit, iar ulterior erau cesionate unor persoane nevoiaşe. Graţie SC Dinmar 2007 SRL şi SC Syncmaster Trading SRL, din Constanţa, administrate de Dumitru Stan, respectiv Adrian Cristian Dăscălina, suspecţii achiziţionau cereale "la negru", fără documente de provenienţă, pe care le vindeau mai departe în mod legal, încasând contravaloarea lor cu TVA. Poliţiştii mai spun că Dumitru Stan şi Adrian Cristian Dăscălina efectuau intrări fictive de marfă de la alte două societăţi de tip fantomă, ai căror administratori erau fraţii Tudori, virând contravaloarea facturilor cu TVA în contul acestora. "Astfel, aceştia din urmă, împreună cu Dumitru Stan şi Marius Voina, retrăgeau banii în numerar (inclusiv TVA-ul), sumele de bani ajungând în final înapoi la Titi Tănase Dinu şi Adrian Cristian Dăscălina. Pentru serviciile prestate Dumitru Stan percepea un comision de 5% din sumele retrase", mai arată oficialii IPJ Constanţa. Pe data de 17 noiembrie, ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanţa au organizat şi executat un flagrant la o unitate bancară din Năvodari, în urma căruia fraţii Tudori şi Marius Voina au fost depistaţi în timp ce retrăgeau în numerar 370.000 de lei, din contul uneia dintre societăţile fantomă, utilizând un borderou de achiziţii cereale falsificat. Cei şase suspecţi sunt cercetaţi în stare de reţinere, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală. Ieri, cei patru constănţeni au primit mandate de arestare pentru 29 de zile de la Judecătoria Constanţa. Conform Registrului Comerţului, Dumitru Stan apare şi în SC Al Prompt SRL, Ioan Marius Voina în SC Extrem Oil SRL, Tănase Titi Dinu în Tomis Cargotrans SRL, Din Transcoms 2006 şi Din-Mar 2007 SRL, Ionuţ Tudori în SC Gas Only You SRL, iar Laurenţiu Tudori în SC Dinacor Star SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marinarul 20 Nov, 2010 16:17 la parnaie cu ei zece ani sa le tataie curul celor care vor sa mai faca asemenea afaceri sa fie dati exemplu
  • justice 20 Nov, 2010 08:39 dosarul belucosti tinut la blat de politie sefi si credite cu acte false luate ade arion claudiu de la pyreus bank vis a vis grand-ce fac dga si dna?
  • justice 20 Nov, 2010 08:32 firma belucosti a fratelui procuroarei sef de la parchetul de pe linga tribunalul constanta folosita la acelais fel de evaziune cu oameni ai strazii ca arion claudiu tot din braila-catana rapotan tomescu stiu de dosar si l tin la blat-ce fac dga dna si sri bucuresti?si marcel liga si mihaiu si at penali-dau spaga si scapa