Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeanul Mihai Ghiaţă, zis şi „Ice“, condamnat la 13 ani de detenţie (document)

ro

05 Dec, 2014 00:00 4657 Marime text
Ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Constanţa au dispus contopirea mai multor pedepse aplicate în ultimii ani constănţeanului „Ice“.
 
În acest context, amintim câteva dintre condamnările lui Ghiaţă: patru ani pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică, trei ani pentru fals informatic, cinci ani pentru trafic de influenţă, şapte ani pentru aderare la un grup infracţional, patru ani pentru acces fără drept la un sistem informatic, alţi doi ani pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de deţinere fără drept a unui dispozitiv, program informatic, parolă, cod de acces sau dată informatică în scopul săvârşirii infracţiunii de acces fără drept la un sistem informatic.

Drept urmare, Tribunalul Constanţa a decis ca Mihai Ghiaţă să execute pedeapsa de 13 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Într-unul dintre ultimele dosare, Mihai Ghiaţă şi Mălin George Măzăreanu au fost acuzaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de trafic de influenţă. Mai precis, în perioada aprilie - mai 2011, cei doi ar fi pretins şi primit, susţin procurorii, de la o persoană denunţătoare suma de 20.000 de euro, pentru a interveni pe lângă judecători ai Curţii de Apel Bucureşti, faţă de care au lăsat să se creadă că au influenţă, în scopul de a-i determina să dispună punerea în libertate a unui alt denunţător, arestat preventiv pentru fraude informatice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii