Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a urcat pe clădirea CSM Constănţeanul Cezar Avramuţă a protestat din nou

ro

03 Jun, 2015 00:00 1699 Marime text
Constănţeanul Cezar Avramuţă s-a urcat, ieri, la prânz, pe clădirea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru a protesta faţă de o serie de acţiuni din justiţie pe care le consideră nedrepte.
 
Jandarmii au încercat să-l determine pe bărbat să renunţe la protest, dar încercările lor nu au avut niciun rezultat timp de două ore.
 
Cezar Avramuţă, un protestatar cunoscut din Constanţa, flutura un drapel şi solicita demisia procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, şi a şefei ÎCCJ, Livia Stanciu. Inițial, el a fost însoțit de alte persoane, care au cerut „dreptate pentru Mariana Rarinca“.
 
După aproximativ două ore, Avramuţă a coborât. El riscă să primească o amendă pentru tulburarea liniştii publice.
 
Reamintim că Cezar Avramuţă este cel care a intrat în greva foamei, în anul 2012, la Palatul Cotroceni. El este protestatarul de serviciu care şi-a făcut apariţia atât la manifestări pro-Adrian Năstase, cât şi la protestele la adresa preşedintelui, ieşind întotdeauna în evidenţă prin tot felul de ipostaze. Este omul care nu lipseşte niciodată de la protestele din capitală, fiind cunoscut drept „Stegarul de la Universitate“. Îmbrăcat cu haine ponosite şi purtând barba neîngrijită, bărbatul îşi strigă păsurile în cele mai bizare moduri posibile.
 
În iunie 2012, sediul DNA era asaltat de un om care ţinea strâns în mâini steagul României. Cauza: punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei în cazul lui Adrian Năstase.
 
Era acelaşi Cezar Avramuţă care a fost văzut în nenumărate rânduri în Piaţa Universităţii, încă de la începutul anului, atunci când a avut loc una dintre cele mai mari manifestări din 2012.
 
Pe 19 iulie 2012, bărbatul protesta fără autorizaţie în faţa sediului de campanie al lui Traian Băsescu, preşedintele suspendat, la acea vreme.
 
Avramuţă s-a făcut remarcat şi la nunta Elenei Băsescu. Acesta părea a fi liderul mulţimii anti-Băsescu, formată din 200 de oameni. La fiecare protest la care participă, iese în faţă şi nu se opreşte vreo clipă din scandarea lozincilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii