Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa are repartizate aproape 30 de locuri Vrei să fii inspector de trafic rutier în noua „Poliţie"? Iată condiţiile

ro

12 Apr, 2012 00:00 3526 Marime text
politie-traficrutier.jpgViitorilor salariaţi ai noii „Poliţii Rutiere" li se cere o vechime în muncă în domeniul transporturilor rutiere de cel puţin trei ani sau studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat la un liceu cu profil tehnic

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, instituţie înfiinţată la începutul lunii decembrie 2011, începe să-şi facă simţită prezenţa în cele opt regiuni în care activează. La Constanţa, şeful inspectoratului este Titi Stan, fostul director local al Autorităţii Rutiere Române. În prezent, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier îşi conturează schema de personal. ZIUA de Constanţa prezintă, în detaliu, condiţiile de angajare solicitate celor care doresc să deţină un post de inspector de trafic rutier.

Potrivit datelor oficiale, Constanţa a avut repartizate aproape 30 de locuri, iar cei care doresc să ocupe un astfel de post, din cele rămase vacante, trebuie să aibă studii superioare de lungă durată în ţară sau în străinătate. Acestea trebuie să fi fost absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, recunoscută de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în domeniul ştiinţelor inginereşti, specializarea Ingineria autovehiculelor sau Ingineria transporturilor ori în domeniile ştiinţe juridice, ştiinţe economice şi/sau ştiinţe inginereşti. Viitorilor salariaţi ai noii „Poliţii Rutiere" li se mai cere o vechime în muncă în domeniul transporturilor rutiere de cel puţin trei ani sau studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat la un liceu cu profil tehnic. Lista cerinţelor mai cuprinde existenţa permisului de conducere minim categoria B, viitorii inspectori trebuie să nu fi avut suspendată exercitarea dreptului de conducere a autovehiculelor în ultimele şase luni sau mai mult de două ori de la data obţinerii permisului de conducere pentru consum de alcool şi să nu fi avut anulat permisul de conducere în ultimii zece ani.

Fără un loc de muncă fix

Alte aspecte de care trebuie să ţii cont dacă vrei să te angajezi în Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier ar mai fi şi disponibilitatea de a desfăşura activitatea în diverse locuri, neavând un loc de muncă fix. Mai mult decât atât, şefii noii instituţii doresc ca subalternii să nu fi fost condamnaţi printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru: infracţiune la regimul armelor şi muniţiilor, la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau privind legislaţia din domeniul transportului rutier, omor, loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, tâlhărie, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri, furt, tulburarea liniştii publice, viol, lipsirea de libertate în mod ilegal, luarea sau darea de mită, trafic de influenţă, trafic sau consum ilicit de droguri, dacă nu a intervenit reabilitarea sau amnistia. În ceea ce priveşte limbile străine, inspectorii de trafic trebuie să cunoască două limbi de circulaţie internaţională, nivel „bine".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii