Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnaţi pentru tentativă de înşelăciune

ro

30 Oct, 2013 00:00 3364 Marime text
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au închis definitiv dosarul în care George Marian Tofan, Laurenţiu Vrânceanu şi Lucica Ruşoiu au fost judecaţi, la Constanţa, pentru tentativă la înşelăciune.
 
Conform datelor din dosar, cei luaţi în colimator au fost acuzaţi de procurori că ar fi încercat să achiziţioneze un teren cu ajutorul unor acte false. Prima instanţă, respectiv Tribunalul Constanţa, a decis, la data de 15.11.2012, să înceteze procesul penal pornit faţă de inculpata Ruşoiu, de 57 de ani, din Buzău, întrucât a intervenit decesul acesteia în cursul procesului penal. Tot Tribunalul l-a condamnat pe Tofan, pentru tentativă la infracţiunea de înşelăciune, la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu executare.

În acelaşi dosar, Vrânceanu s-a ales cu cinci ani de închisoare cu executare, tot pentru tentativă la infracţiunea de înşelăciune. Tribunalul Constanţa a dispus desfiinţarea totală a procurilor autentificate sub nr. 2270/6.11.2008 şi 2278/7.11.2008. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care a micşorat pedepsele. Pe data de 19 februarie 2013, judecătorii Curţii de Apel l-au condamnat pe Tofan la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. La rândul său, Laurenţiu Vrânceanu s-a ales cu 2,6 ani, tot cu suspendare sub supraveghere. Nemulţumiţi de sentinţă, procurorii au atacat această hotărâre, cu recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. În urmă cu puţin timp, judecătorii Curţii Supreme au respins acţiunea procurorilor, menţinând pedepsele aplicate de Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii