Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat în dosarul asasinatelor din Constanţa Sergiu Bahaian a fost adus ieri la Curtea de Apel Constanţa

ro

05 Feb, 2016 00:00 7595 Marime text
Sergiu Bahaian, cunoscutul regizor bucureştean, condamnat la peste 20 de ani de detenţie pentru că ar fi comandat uciderea mai multor cetăţeni din Constanţa, a fost adus, ieri, la Curtea de Apel Constanţa.
 
Bahaian ar fi trebuit să dea ieri o declaraţie extrem de importantă în dosarul în care a fost condamnat, în primă instanţă, respectiv Tribunalul Constanţa, la 16 ani de închisoare pentru constituire de grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
 
Regizorul bucureştean nu a mai fost audiat, iar dosarul a fost amânat pentru luna viitoare.
 
Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, Bahaian a luat 16 ani de închisoare pentru constituire de grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, Dan Negureanu a luat şapte ani închisoare, iar Gheorghe Teleagă a luat opt ani de închisoare. Tot în acest dosar, Tiberiu Pop a fost condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare şi Gheorghe Gruia, la şapte ani de închisoare. Nicolae Mîrşu a luat doi ani de închisoare pentru infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, tot doi ani pentru înşelăciune (persoana vătămată - SC Multiinvest SRL) şi alţi doi ani pentru înşelăciune (parte civilă - SC Macofil S.A). După contopire, judecătorii au dispus ca Mîrşu să execute în final pedeapsa principală de trei ani şi patru luni de închisoare. Gheorghe Tirean a luat 14 ani de închisoare, iar Ion Bojin a fost condamnat la zece ani de detenţie.
 
Conform unor surse, cei mai sus precizaţi, în perioada 2005 - 2007, ar fi cumpărat diverse bunuri (maşini, bărci, scule electrice) cu file de cec fără acoperire. În cauză, cei luaţi în colimator ar fi creat un prejudiciu de circa 2 milioane de lei.
 
Revenind la dosarul crimelor de la Constanţa, procurorii DIICOT au reţinut şi faptul că, „instigaţi fiind de către inculpatul Bahaian Sergiu, inculpaţii Şlepac Valentin şi Mîrşu Nicolae l-au ucis pe numitul Cernat Lucian, victima fiind obligată să ingereze alcool, ajungând în imposibilitatea de a se apăra, condiţii în care a fost aruncată în Dunăre, de pe podul rutier ce traversează braţul Dunărea Veche“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii