Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat de Tribunalul Constanţa Viceprimarul Iulian Olteanu, de la Mereni, va presta muncă în folosul comunităţii

ro

18 Nov, 2015 00:00 2382 Marime text


Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus, ieri, condamnarea lui Iulian Olteanu, viceprimarul comunei Mereni, la pedeapsa de un an, cinci luni şi zece zile cu suspendare.
 
Astfel, „pentru infracţiunea de folosire sau prezentare, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei“, magistraţii constănţeni l-au condamnat pe Iulian Olteanu la pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare.
 
„Pentru infracţiunea de înşelăciune, condamnă pe inculpatul Olteanu Iulian la pedeapsa de patru luni de închisoare“, potrivit minutei. „Dispune contopirea pedepselor cu închisoare stabilite, în pedeapsa cea mai grea, de un an şi patru luni închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din cuantumul celeilalte pedepse stabilite, spor de o lună şi zece zile. În final, inculpatul Olteanu Iulian execută pedeapsa rezultantă de un an, cinci luni şi zece zile“, se mai arată în minută.
 
Totodată, judecătorii au aplicat inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor „a) de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, b) de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, c) de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o durată de un an, care începe de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare“, conform minutei.
 
De asemenea, „interzice inculpatului exerciţiul drepturilor a) de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, b) de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, c) de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe durata executării pedepsei principale“.
 
Magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Durata suspendării executării pedepsei sub supraveghere este de doi ani, constituie termen de supraveghere pentru inculpat şi se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Pe durata termenului de supraveghere, „inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“.
 
Iulian Olteanu nu are voie să părăsească teritoriul României fără acordul instanţei.
 
Pe parcursul termenului de supraveghere, „inculpatul Olteanu Iulian va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Munca neremunerată în folosul comunităţii se execută în cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa sau la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa“.
 
Judecătorii constănţeni l-au obligat pe Iulian Olteanu la plata sumei de 15.961,80 de lei, cu titlu de despăgubiri civile, către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie Pentru Agricultură - Centrul Judeţean Constanţa. De asemenea, menţine măsura asigurătoare a sechestrului dispusă pe parcursul urmăririi penale.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Vă reamintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanța au dispus, în luna iulie a acestui an, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a viceprimarului comunei Mereni, Iulian Olteanu. În sarcina sa au fost reținute infracțiuni de înșelăciune şi infracţiuni concurente de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.
 
Potrivit procurorilor, „în cursul anului 2007, cu ocazia formulării cererii de acordare a sprijinului financiar în cadrul Schemei de plată unică pe suprafaţă, ce a fost adresată Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) - Centrul Judeţean Constanța, Iulian Olteanu a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului privind suprafaţa totală de teren pretins deţinută în vederea exploatării agricole şi a inserat date nereale în cuprinsul planurilor de detaliu (planşe fotografice), puse la dispoziţie de către reprezentanţii agenţiei“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii