Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat de Tribunalul Constanţa la aproape un deceniu de temniţă

ro

11 Nov, 2015 00:00 2427 Marime text
Iancu Tănase, în vârstă de 58 de ani, din satul Stejaru, judeţul Tulcea, a fost condamnat, ieri, de Tribunalul Constanţa la aproape un deceniu de temniţă.
 
Tănase a fost încătuşat la data de 14 iulie de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, fiind suspectat de săvârşirea infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi de tâlhărie.
 
Conform procurorilor, în seara zilei 23 decembrie 2014, în jurul orei 17.30, fiind în vizită la locuinţa victimei din municipiul Constanţa, de pe strada Baba Novac, pe care o vizita uneori pentru a consuma împreună băuturi alcoolice, inculpatul a lovit-o de mai multe ori probabil cu pumnii şi a doborât-o la podea pe victima în vârstă de 71 de ani.
 
Apoi, continuă magistraţii, bărbatul i-ar fi sustras din locuinţă mai multe bunuri (îmbrăcăminte, încălţăminte, acte de identitate ale victimei şi alte obiecte) strânse în două genţi. Din nefericire pentru el, când ieşea din apartamentul victimei a fost surprins pe hol de două vecine, aşa încât a abandonat genţile şi a fugit din blocul de locuinţe. În urma leziunilor suferite, victima a fost internată în spital, însă a decedat la data de 15 februarie, din cauza leziunilor cranio-cerebrale grave.
 
La data de 14 iulie, cetăţeanul a fost depistat în Gara de Nord din Bucureşti, de unde a fost adus pe baza unui mandat de aducere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, unde s-a prevalat de dreptul de a nu da declaraţii.
Ieri, Iancu Tănase a fost condamnat, pentru infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, la pedeapsa de opt ani de închisoare, iar pentru infracţiunea de tâlhărie, a primit patru ani.
Instanţa a contopit pedepsele aplicate şi a decis ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv opt ani de închisoare, la care s-a adăugat 1/3 din cealaltă pedeapsă stabilită. În final, bărbatul a fost osândit la 9 ani şi 4 luni de detenţie. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii