Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania, dată pe mâna procurorilor Administraţia Porturilor cere anularea unui raport întocmit de Curtea de Conturi (document)

ro

18 Oct, 2014 00:00 2634 Marime text
Curtea de Conturi a României a derulat, în perioada 7 ianuarie - 3 martie, un control specific la Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime“ SA Constanţa (CNAPMC). În urma acţiunii, Curtea de Conturi a constat o serie de abateri de la legalitate şi regularitate pentru valorificarea cărora a fost emisă decizia nr. 18/26.03.2014, iar pentru una dintre abateri au fost sesizaţi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Nemulţumiţi, reprezentanţii Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime“ au contestat trei dintre măsurile dispuse prin decizia mai sus precizată. Prin încheierea nr. III/58/2014, Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor din cadrul Curţii de Conturi a respins contestaţia CNAPMC SA Constanţa. Mai departe, Administraţia Porturilor Maritime s-a adresat judecătorilor Curţii de Apel Constanţa, în speranţa că aceştia vor anula decizia Comisiei de Soluţionare a Contestaţiilor. Fără succes însă, deoarece, pe data de 18 septembrie, magistraţii Curţii de Apel au declinat competenţa de soluţionare a cererii de anulare a actului administrativ Tribunalului Constanţa.

Judecata începe la 11 noiembrie

Zilele trecute, cauza a fost înregistrată pe rolul ultimei instanţe precizate, care a şi stabilit primul termen de judecată, respectiv 11 noiembrie. Revenind la abaterea constatată care a atras sesizarea organelor de anchetă, în raportul de control întocmit de Curtea de Conturi la CNAPMC au fost constatate fapte pentru care există indicii că ar fi fost săvârşite cu încălcarea legii, referitoare la atribuirea către SC 3 Control Construct SRL Constanţa a lucrărilor de reparaţii şi întreţinere drumuri, platforme, pasaje şi trotuare din porturile maritime aparţinând Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime“. Astfel, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, care va trebui să analizeze aspectele consemnate în actul de control al Curţii de Conturi.

Revenind la contractul de lucrări de reparaţii pentru întreţinerea drumurilor, platformelor, pasajelor şi trotuarelor din porturile maritime aparţinând CN APM SA, aşa cum arătam şi în ediţia din 5 noiembrie 2013, acesta a avut o valoare de 1.071.558,26 de lei.

Firma, înfiinţată în septembrie 2013

Cât despre societatea declarată câştigătoare, SC 3 Control Construct SRL Constanţa, aceasta a fost înfiinţată în septembrie 2013, iar contractul în cauză a fost încheiat în ultima zi a lunii octombrie a aceluiaşi an. Conform Registrului Comerţului, 3 Control Construct SRL Constanţa are sediul social pe strada Ion Andreescu, din municipiu, şi este condusă de Eugen Antohie, născut pe data de 13.03.1978, în Constanţa. Firma are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor“. Numele lui Antohie este legat, tot potrivit datelor oficiale, de SC A&S Grup Contractor SRL (radiată), de SC Art Media Production SRL (radiată) şi de SC Int. Ext House SRL (radiată).

În secţiunea „Documente“ poate fi citită integral încheierea nr. III/58/2014 prin intermediul căreia Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor din Curtea de Conturi a respins contestaţia CNAPMC SA Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii