Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisarul-şef Niţoi, puţin mai uşurat Ce poliţişti şi-au schimbat declaraţiile în dosarul „Beinur"

ro

09 Mar, 2012 00:00 3001 Marime text
Beinur-nuredinbeinur.jpgComisarul-şef Cristinel Niţoi a ieşit din spatele gratiilor după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis cererea de liberare provizorie pe cauţiune formulată de acesta

Beinur-NitoiCristinel.jpgComisarul-şef Cristinel Niţoi, fost adjunct al Poliţiei Neptun, cercetat iniţial în stare de arest preventiv, în dosarul „Beinur", pe o perioadă de 67 de zile şi ulterior în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi favorizarea infractorului, poate răsufla puţin mai liber. Şi asta după ce patru poliţişti din cadrul Poliţiei Neptun, care iniţial ar fi dat declaraţii, în faza de urmărire penală, ce l-ar fi incriminat pe Niţoi, şi-ar fi schimbat ulterior declaraţiile în faţa judecătorilor, în timpul procesului.

Pe data de 7 martie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au redeschis dosarul cu numărul unic 1144/2/2011 (483/2011), cu obiectul „şantajul", cauză penală în care Beinur Nuredin, Erchin Nuredin, Nelu Mihai Balaban, Mannix Pădure, Constantin Ovidiu Pop, Valentin Popa, Cristinel Niţoi şi Emanoil Hanganu sunt inculpaţi. Potrivit unor surse bine informate, în cadrul şedinţei din urmă cu două zile, poliţiştii Florin Petcu, Alexandru Caragea, Gabriel Ţurcanu şi Ionuţ Giurcănaş şi-ar fi schimbat cu totul declaraţiile date procurorilor în faza de urmărire penală. Astfel, dacă iniţial aceştia ar fi povestit fapte care l-ar fi incriminat pe comisarul-şef Niţoi, oamenii legii mai sus precizaţi au acum o cu totul altă variantă. În faţa Curţii de Apel Bucureşti, poliţiştii mai sus precizaţi ar fi spus că declaraţiile iniţiale au fost făcute sub presiunea procurorilor. Comisarul-şef Cristinel Niţoi a ieşit din spatele gratiilor după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis cererea de liberare provizorie pe cauţiune formulată de acesta. Suma a fost stabilită la 15.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii