Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisarii Colidiuc si Pesterau, avansati de Ziua Politiei

ro

25 Mar, 2009 02:37 6800 Marime text

IPJ.jpgPoliţistul Anului este Valentin Boghici, luptător DIAS constănţean

Zi festivă la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa. Adjunctul şefului IPJ, comisarul Dorin Colidiuc a fost avansat la gradul de comisar şef, de Ziua Poliţiei Române.

Acelaşi grad l-a primit şi comisarul Vasile Dăogaru, comandantul Poliţiei Medgidia. Se pare că, de Ziua Poliţiei, sorţii i-au surâs şi comisarului Grigore Peşterău, care a fost avansat, înainte de termen, la gradul de comisar şef, dar şi subinspectorului George Caraivan, şeful Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, care a devenit inspector, tot înainte de termen. În total, 195 de agenţi şi 62 de ofiţeri au fost avansaţi la termen, şi şapte ofiţeri şi zece agenţi au fost avansaţi înainte de împlinirea termenului. Însă, surpriză cea mai plăcută a constat în faptul că premiul „Poliţistul Anului" a fost câştigat de un poliţist constănţean. Distincţia este cu atât mai mare cu cât pentru premiu au fost nominalizaţi 20 de poliţişti, din toată ţara. Câştigătorul premiului este agentul şef Valentin Boghici, din cadrul forţelor DIAS. În cursul lunii iulie 2008, luptătorul a intervenit în cazul unui cetăţean din Mangalia care, înarmat cu trei butelii şi 40 de litri de diluant, ameninţa că va arunca în aer oraşul. Pentru curajul de care a dat dovadă în îndeplinirea misiunii sale, agentul şef Boghici a câştigat premiul Poliţistul Anului, iar distincţia îi va fi înmânată în această seară, de la ora 18.30, la Palatul Snagov, în prezenţa comisarului şef Emanoil Moraru, şeful DIAS Constanţa. Mai mult, comisarul şef Aurelian Zaheu, şeful IPJ Constanţa, a afirmat că, în cursul întâlnirii cu reprezentanţii autorităţilor publice locale, va propune primarului Mangaliei, Claudiu Tusac, să-l numească cetăţean de onoare al oraşului pe luptătorul DIAS. Întâlnirea cu autorităţile va avea loc astăzi, de la ora 10.45, la Casa de Cultură a Sindicatelor, fiind prilejuită de Ziua Poliţiei Române.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • loma 26 Mar, 2010 15:57 da zilele lui pesterau grigore vad ca au cate 2 dimineti de la o vreme.pentru restul cadrelor chiar jos palaria,dar cu acesta tot cu fata murdara este politia
  • Viorel 25 Mar, 2009 07:56 Si de data aceasta sortii i-au suras lui Pesterau Grigore. Domnule, ce noroc are omul asta. Cine oare il tine in brate cat este de dubios ? Pentru ceilalti politisti avansati, tot respectul, si "la mai mare !"