Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetat pentru delapidare Comandantul unei nave a vândut grâu din încărcătura de cereale pe care o transporta

ro

21 Aug, 2015 00:00 1718 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetăţeni români care transportau cu două ambarcaţiuni pe fluviul Dunărea 30 saci cu grâu, în greutate totală de 1.700 kg, achiziţionaţi fără documente legale de pe un şlep sub pavilion România.
 

Astfel, miercuri, în jurul orei 8.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Cernavodă, aflați în misiune pe fluviul Dunărea cu o ambarcațiune din dotare, au observat două bărci din tablă, cu motor, care navigau în apropierea unui şlep sub pavilion România.
 
Politiștii de frontieră au interceptat cele două ambarcaţiuni, conduse de cetățenii români G.I., în vârstă de 45 de ani, şi G.N.D., în vârstă de 20 de ani, ambii cu domiciliul în judeţul Constanţa, și au constatat că aceștia transportau 30 de saci cu grâu, în greutate totală de 1.700 kg, pentru care nu au putut prezenta documente justificative. Întrebați despre provenienţa sacilor cu cereale, cei în cauză au declarat că i-au cumpărat de pe şlep, după ce s-au înţeles cu comandantul navei respective.
 
Politiștii de frontieră s-au deplasat la nava în cauză, iar în cadrul cercetărilor, comandantul acesteia, cetăţeanul român M.V., domiciliat pe raza județului Brăila, a declarat că le-a vândut 30 de saci cu grâu celor doi constănțeni, în schimbul sumei de 260 de lei, din încărcătura de cereale pe care o transporta, conform documentelor de însoțire, pentru o societate comercială din Constanța.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 1.700 kg grâu, evaluată la aproximativ 850 de lei, cele două bărci din tablă, în valoare de 5.000 de lei, două motoare de barcă, în valoare totală de 7.000 de lei, iar persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare şi complicitate la delapidare, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 295 şi art. 48, alin 1, Cod Penal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii