Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colidiuc şi Bărbuceanu infirmă zvonurile Aurelian Pavel nu renunţă la comanda BCCO Constanţa

ro

31 Oct, 2013 00:00 3963 Marime text
Comisarul-şef Aurelian Pavel nu renunţă la comanda Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa. Şi asta deşi, în urmă cu două zile, Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a anunţat trecerea comisarului-şef într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut. Altfel spus, Poliţia Română doreşte îndepărtarea lui Aurelian Pavel din fruntea BCCO Constanţa.
 
Măsura vine după ce Corpul de Control al ministrului şi Direcţia Control Intern din IGPR ar fi descoperit deficienţe în activitatea brigăzii. Ieri, comisarul-şef Pavel a anunţat că va ataca „această măsură, atât pe cale ierarhică (la nivelul MAI), cât şi în instanţă”. „Sunt dezamăgit de faptul că, încă o dată, aflu din mass-media hotărâri şi decizii interne. Cred că după 23 de ani dedicaţi Poliţiei Române, din care 9 ani la comanda unor structuri de Combatere a Crimei Organizate, cu rezultate de excepţie singulare în istoria Poliţiei Române, după câştigarea în doi ani consecutivi de către Brigada pe care o conduc a titlului de «Poliţistul anului» la categoria «Combaterea criminalităţii organizate» pentru cazurile «Tonele de cocaină» şi «Cazul Băhăian», aveam dreptul măcar la respect”, se arată într-o informare a comisarului-şef Aurelian Pavel. Contactat telefonic, comisarul-şef Aurelian Pavel ne-a declarat că nu a primit nimic oficial cu privire la retrogradarea din funcţie. La bursa zvonurilor au început deja să apară posibilii înlocuitori ai comisarului-şef Pavel.

Doi dintre aceştia sunt Nicolae Bărbuceanu, şef la Crimă Organizată Port Constanţa, şi Gheorghe Dorin Colidiuc, fost adjunct al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, fost ofiţer specialist I în cadrul Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Constanţa, actual adjunct IPJ Galaţi. Contactaţi telefonic, cei doi comisari-şefi au precizat că nu sunt interesaţi de şefia BCCO Constanţa. În situaţia în care se va organiza un concurs pentru ocuparea funcţiei de conducere a brigăzii, conform Poliţiei Române, în vederea înscrierii şi participării la concurs, viitorii candidaţi trebuie să fie ofiţeri de poliţie, absolvenţi de studii superioare cu diplomă de licenţă, să fi obţinut în ultimii trei ani calificativul de cel puţin „Bine” la evaluarea de serviciu / aprecierea profesională individuală, să fie declaraţi „Apţi” medical şi psihologic pentru promovare în funcţii de conducere, să aibă o conduită morală şi profesională ireproşabilă etc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii