Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coleg, într-un dosar, cu Radu Mazăre Avraham Morgenstern rămâne în arest (documente)

ro

22 Dec, 2014 00:00 2223 Marime text
Afaceristul israelian Avraham Morgenstern rămâne în arest! Decizia a fost luată de Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care bărbatul este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, de evaziune fiscală. Prejudiciul în prezenta cauză a fost calculat de anchetatori la suma de peste 10 milioane de euro. Avraham Morgenstern este cercetat, tot de DNA, şi în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, alături de Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, şi de senatorul Alexandru Mazăre. 

Revenind la prima cauză, zilele trecute, Tribunalul Bucureşti a decis menţinerea în arest preventiv a afaceristului Avraham Morgenstern. Bărbatul a fost încătuşat de la jumătatea lunii noiembrie, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de evaziune fiscală. Nemulţumit de decizia judecătorilor, Morgenstern s-a adresat Curţii de Apel Bucureşti. Contestaţia afaceristului israelian va fi analizată mâine, de la ora 9.00. Aşa cum arătam şi mai sus, Avraham Morgenstern, administrator al Shapir Structures SRL, este bănuit de săvârşirea a două infracţiuni de evaziune fiscală.

Contracte încheiate cu RAEDPP şi Confort Urban Constanţa

„Societatea Shapir Structures SRL s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către stat, producând un prejudiciu în sumă totală de 45.694.558,5 lei (peste 10 milioane de euro) compus din: 27.723.810,65 de lei taxa pe valoarea adăugată şi 17.970.747,85 de lei impozit pe profit. În acest sens, administratorul societății, Morgenstern Avraham, pe de o parte, nu a înregistrat în mod corespunzător veniturile obținute din 3 contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public Şi Privat) Constanța și Confort Urban SRL Constanţa în sumă totală de peste 150 de milioane de lei şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, emise de societatea Shapir Structures SRL, iar pe de altă parte, a înregistrat cheltuieli fictive în sumă totală de peste 65 de milioane de lei, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants ltd Cipru şi Comrad Leasing ltd Cipru, controlate tot de inculpatul Morgenstern Avraham“, potrivit DNA.

Reabilitarea tramei stradale a municipiului Constanţa

În cauză, procurorii vorbesc şi despre proiectarea şi execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Construire unităţi locative modulare în municipiul Constanţa şi lucrări tehnico-edilitare aferente“ - Campus Aocial „Henri Coandă“, despre reabilitarea tramei stradale a municipiului Constanţa, dar şi despre lucrări de mentenanţă, reparaţii şi întreţinere a tramei stradale din Constanţa, inclusiv marcaje.

Acuzaţii: dare şi luare de mită

Aşa cum arătam şi mai sus, Morgenstern este cercetat, tot de către DNA, şi în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, alături de Radu Ştefan Mazăre, edilul-şef al municipiului Constanţa, şi de senatorul Alexandru Mazăre. În această cauză, Morgenstern este suspectat de dare de mită, Radu Mazăre de luare de mită şi fals în declaraţii, iar Alexandru Mazăre, senator al României, este bănuit de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

Comunicatele DNA pot fi citite accesând secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii