Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coleg de dosar cu Eugen Bogatu Procurorii Anticorupţie l-au trimis în judecată pe afaceristul Said Baaklini

ro

11 Oct, 2013 00:00 2226 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, ieri, trimiterea în judecată a lui Said Baaklini, asociat şi administrator la SC Libarom Agri SRL.

Acesta este suspectat de iniţiere/constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. În aceeaşi cauză, unde s-a stabilit ca prejudiciu suma de aproximativ 30 de milioane de euro, a mai fost deferită justiţiei şi Florentina Silvia Băbucă, administrator la SC B&B Business Solution Investment SRL. În sarcina acesteia s-a reţinut infracţiunea de aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată (două acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată . Acest dosar a fost înaintat spre judecare la Tribunalul București. Amintim că Said Baaklini a fost trimis în judecată, într-o altă cauză, în cursul lunii februarie 2011, în dosarul cunoscut generic „UCM Reşiţa”, unde printre inculpaţi se află şi Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa.

Conform DNA, în acest dosar, „la data de 31 august 2010, ca rezultat al unei înţelegeri anterioare, SC UCM Reşiţa SA a emis o factură din care rezulta că ar fi vândut către SC Libarom Agri SRL un număr de patru motoare contra sumei totale de 250 milioane euro plus TVA”. „Factura a fost emisă pe baza unui contract conţinând obligaţii fictive pentru cei doi contractanţi. Motoarele respective erau într-o avansată stare de degradare, nu erau funcţionale, erau alcătuite din piese uzate, demontate de la alte instalaţii. În aceste condiţii, prin constatare tehnico-ştiinţifică administrată în cauză a rezultat că valoarea reală a mărfii respective era de aproximativ 214.000 euro, adică de circa 50 de ori mai mică decât cea consemnată în factură.
În baza acestei facturi supraevaluate, în cursul lunii septembrie 2010, SC Libarom Agri SRL, reprezentată de Said Baaklini, a cerut restituirea de la bugetul de stat a taxei pe valoare adăugată (TVA) aferentă acestei tranzacţii, adică suma de 253.749.507 lei, echivalentă a 60 de milioane de euro”, se mai arată într-o informare a procurorilor Anticorupţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii