Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Coleg“ de dosar cu carderul Mihai Ghiaţă Elvin Abgeli, prins în timp ce încerca să fugă pentru a scăpa de închisoare (galerie foto)

ro

18 Dec, 2015 00:00 3422 Marime text
 
Elvin Abgeli, de 28 de ani, din Constanţa, care ar fi încercat să scape de închisoare, a fost prins de poliţişti în timp ce se ascundea la bordul unei nave, în largul Mării Negre.
 
Astfel, în cursul zilei de miercuri, poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa l-au depistat pe Elvin Abgeli, posesor al unui mandat de executare, emis de Judecătoria Constanţa, pentru o perioadă de trei ani şi două luni de închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni informatice şi complicitate la spălare de bani. Abgeli, despre care s-a stabilit că ar fi încercat să se sustragă executării pedepsei, s-ar fi îmbarcat la data de 12 decembrie pe o navă aflată în prezent în rada Portului Constanţa.
 
În cooperare cu lucrători ai Gărzii de Coastă Constanţa şi ai Căpităniei Zonale Constanţa, poliţiştii s-au deplasat cu o ambarcaţiune a MAI, la aproximativ două mile de coastă, în rada Portului Constanţa, unde au abordat motonava, la bordul căreia ar fi fost identificat condamnatul, care a fost preluat şi condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.
 
Elvin Abgeli figura ca urmărit naţional şi a fost încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă pentru executarea pedepsei.

Elvin Abgeli ar fi făcut parte din gruparea lui „Ice“

Elvin Abgeli a mai fost în vizorul oamenilor legii. Bărbatul apare ca fiind în gruparea unuia dintre cei mai cunoscuţi carderi din România, Mihai Ghiață, zis şi „Ice“, din Constanţa.
 
Carderul Mihai Ghiață a fost condamnat în mai multe dosare, dintre care amintim: patru ani pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică, trei ani pentru fals informatic, cinci ani pentru trafic de influenţă, şapte ani pentru aderare la un grup infracţional, patru ani pentru acces fără drept la un sistem informatic, alţi doi ani pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de deţinere fără drept a unui dispozitiv, program informatic, parolă, cod de acces sau dată informatică în scopul săvârşirii infracţiunii de acces fără drept la un sistem informatic. Anul trecut, Tribunalul Constanţa a dispus pedeapsa de 13 ani cu executare pentru Ghiață.
 
Reamintim faptul că Mihai Ghiață, împreună cu mai mulţi indivizi, printre care şi Elvin Abgeli, s-ar fi specializat în clonarea cardurilor bancare şi ar fi sustras bani din conturile clienţilor unor bănci din România şi din străinătate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii