Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colectiv încă doare Un an de când Serian Mavi, din Constanţa, îşi priveşte familia din cer

ro

06 Nov, 2016 13:12 5506 Marime text
Săptămâna viitoare, se împlineşte un an de când Serian Mavi îşi priveşte familia din cer. Era frumoasă, avea 25 de ani şi toată viaţa înainte. Însă destinul i-a hărăzit o altă soartă.

Pe 30 octombrie 2015, Serian Mavi, din Constanţa, se afla, alături de o colegă, în Colectiv, unde trupa Goodbye to Gravity își lansa un nou album. Artificiile aprinse în timpul concertului au provocat un incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 64 de persoane.

În noaptea tragediei, tânăra a ajuns în stare critică la spitalul „Badgasar-Arseni“ din Bucureşti. După ce a fost supusă unei operaţii la o săptămână de la incendiu, medicii erau încrezători în șansele ei de supraviețuire, deşi plămânii și rinichii erau afectați.

„Vineri, am fost la ea, la Bucureşti, însă nu mi-a fost permis accesul, din considerente medicale. Tot vineri, a intrat în operație, în jurul orei 13.00. Aşteptam să deschidă ochii, însă în seara de sâmbătă, am primit tragicul mesaj”, declara atunci, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, purtătorul de cuvânt al Muftiatul Cultului Musulman din România.

Serian Mavi a pierdut lupta cu viaţa, lăsând în urmă familia ei, cuprinsă de o durere greu de descris în cuvinte.

Pe 9 noiembrie 2015, multe lacrimi au curs pe ultimul ei drum. Rudele şi prietenii au adus coroane de flori cu mesaje precum „Nu te vom uita niciodată” sau „Flori pentru o tinereţe pierdută”. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis şi el la cimitir o coronă de flori, prezentându-şi astfel condoleanţele.
 
Cei prezenţi - familie, rude, prieteni, colegi, cunoscuţi sau necunoscuţi - erau împietriţi de durere. Dincolo de durerea copleşitoare, în mintea tuturor, indiferent că vorbim de rude, prieteni sau simpli vecini, răsuna aceeaşi întrebare: de ce?


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii