Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colecţie de 700 de cărţi distrusă într-un incendiu azi noapte la Lumina (galerie foto)

ro

06 Apr, 2017 13:51 3435 Marime text
Un incendiu a cuprins azi noapte o locuinţă din Lumina. Cu toate că la faţa locului au intervenit trei autospeciale au ars mansarda, podul și acoperisul pe o suprafață de aproximativ 100 mp cu bunurile aferente de la mansardă (mobilier, un laptop, o imprimantă, o colecție de cărți în valoare de aproximativ 15.000 lei). 
 
Proprietara imobilului, o femeie de aproximativ 43 de ani a fost asistata medical la fața locului fiind diagnosticată cu arsuri minore la mână. Timp de aăroximativ trei ore pompierii s-au luptat cu flăcările, abia în jurul orei 5.00 fiind lichidat incendiul. Militarii au stabilit că incendiul a pornit cel mai probabil de la un scurtcirciut electric la un aparat electricasnic lăsat sub tensiune.
 
După ce au plecat pompierii femeia a sunat din nou la 112 şi a cerut ajutor deoarece a reizbucnit incendiul în spatele casei. 

Citeşte şi Incendiu la o casă din Lumina. Pagube însemnate (galerie foto)

Incendiul a mistuit o colecţie întreagă de cărţi, aproximativ 700 de volume, valoarea aproximativă fiind, conform pompierilor, de 15.000 de lei. În foc femeia şi-a pierdut şi actele de identitate, dar şi permisul de conducere. Aceasta lucrează ca şofer şi efectuează şi curse internaţionale, în ţări precum Scoţia şi Danemarca. Aceasta are o autoutilitară cu care transportă bunuri de pe Bursa de Mărfuri pe diferite rute. 

Una dintre cărţile distruse în incendiu era destul de veche, publicată în 1870, era scrisă în limba română veche. Proprietara locuinţei susţine că acest volum era foarte valoros. În bibliotecă aceasta mai avea şi volume din literatură română şi tot ce a scris Mihai Eminescu.

"Mi-a plăcut să citesc de mică şi am vrut să colecţionez. Toate cărţile erau în biblioteca de la mansardă. Un sfat primit de la pompieri a fost să nu las nimic în priză nesupravegheat. Eramsingură cu părinţii în casă care sunt afectaţi psihic. " - a declarat pentru ZIUA de Constanţa proprietara imobilului distrus de flăcări. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii