Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Codruţa Kovesi, despre Nicuşor Constantinescu Autorităţile din SUA vor pune în aplicare mandatul de arestare (rechizitorii)

ro

12 Aug, 2014 00:00 2120 Marime text
Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, ieri, la Adevărul Live, că autorităţile din Statele Unite ale Americii urmează a pune în aplicare mandatul de arestare preventivă a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC). „Părea că este în SUA la ultimele informaţii. Vineri, au fost transmise către Tribunal formalităţile pentru a fi dat în urmărire internaţională. Urmează ca autorităţile din SUA să pună în aplicare acest mandat“, a adăugat şefa DNA.

Preşedintele CJC a fost deferit justiţiei de procurorii Anticorupţie în două cauze separate. Concret, pe 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Amintim că, pe data de 23 iulie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea procurorilor DNA, înlocuind măsura controlului judiciar cu cea a arestării preventive, pe o durată de 30 de zile de la data punerii în executare. Tot atunci, judecătorii au respins ca nefondată cererea formulată de Constantinescu, prin apărător, privind încuviinţarea părăsirii teritoriului României în perioada 2 iulie - 1 octombrie, precum şi cererea de a părăsi teritoriul României de la data pronunţării până la 1 octombrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii