Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNAIR În momentul producerii accidentului de pe A2 panourile VMS cu mesaje variabile funcționau

ro

05 Nov, 2016 14:25 2867 Marime text
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează că în momentul producerii accidentului de pe A2 panourile VMS cu mesaje variabile funcționau și pe acestea rula mesajul „Atenție ! km 96 - km 117+500 limită de viteză 60 km/h !“, se arată într-un comunicat al companiei transmis astăzi.
 
Peste 100 de salvatori au intervenit, astăzi, la accidentul rutier produs pe autostrada A2, la kilometrul 67, în care au murit trei persoane, iar 41 de răniți au fost transportați la spitale. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a informat că în accident au fost implicate 29 de mașini, dintre care 2 microbuze care transportau persoane și un camion.
 
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) precizează că pentru panourile VMS cu mesaje variabile disponibile pe tronsoanele de autostrăzi din România, toate mesajele sunt afișate în baza unui protocol între CNAIR SA și Poliția Autostrăzi, după notificarea administratorului drumului de către Poliția Autostrăzi. Mesajele afișate, în format text sau pictograme, rulează în funcție de situația din teren, doar la notificarea Poliției Autostrăzi. Aceste panouri informative au ca principal scop oferirea participanților la trafic de informații suplimentare pentru siguranța circulației și nu sunt indicatoare rutiere obligatorii ce se regăsesc în codul rutier.
 
CNAIR SA face apel încă o dată la toți conducătorii auto să respecte regulile de circulație, în special să adapteze viteza la condițiile de drum. Conducătorii auto sunt rugați să respecte restricția de circulație instituită și semnalizarea rutieră temporară.  

(foto arhivă)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii