Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clubul de Rugby Farul, „îngenuncheat“ de o „hotărâre nelegală“ a Consiliului Judeţean Constanţa

ro

16 Apr, 2016 00:00 2969 Marime text
Camelia Ciucă, judecător al Tribunalului Constanţa, a constatat, la începutul lunii trecute, nelegalitatea Hotărârii nr. 50 emise de Consiliul Judeţean Constanţa în luna martie 2013, în şedinţa din data de 12 martie 2013. Prin această hotărâre s-a aprobat alocarea a aproximativ 1.500.000 de lei către Clubul Sportiv (CS) Rugby Club Judeţean Farul Constanţa, pentru susţinerea clubului în anul 2013.
 
Ieri, acelaşi magistrat a dispus obligarea Clubului Sportiv să restituie Consiliului Judeţean Constanţa suma de 1.290.000 de lei, achitată în temeiul Hotărârii nr. 50/12.03.2013.
 
Mai mult decât atât, clubul a fost pus să achite CJC-ului şi cheltuielile de judecată, de 1.000 de lei, reprezentând onorariul apărătorului ales. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În expunerea de motive a hotărârii CJC, se arată că, „în anul 2012, echipa de rugby seniori a ocupat locul 4 în Super Liga CEC Bank, iar echipa de rugby juniori a devenit campioană naţională la juniori U 18, aducând titlu la nivel de juniori la Constanţa“.
 
„Obiectivele stabilite pentru anul competiţional 2013 constau în jucarea în finala Super Ligii CEC Bank, câştigarea Cupei României, precum şi descoperirea şi îndrumarea tinerelor talente pentru practicarea rugby-ului de performanţă şi organizarea şi dezvoltarea rugby-ului profesionist la nivelul acestui club, iar echipa de juniori are ca obiectiv câştigarea campionatului U 19. Pentru atingerea acestor obiective, este necesară suma de 1.500.000 de lei, ce urmează a fi utilizată pentru susţinerea activităţii sportive în vederea pregătirii, participării în campionate, cantonamente, jocuri de pregătire şi jocuri oficiale.
 
Având în vedere că echipa Clubului Sportiv Rugby Club Judeţean Farul Constanţa este cea care are cea mai veche tradiţie pe podium, este oportună alocarea sumei de 1.500.000 de lei, în vederea susţinerii echipei pentru anul 2013“, se arată în documentele oficiale ale CJC.
 
Citeşte şi 
 
S-a dat sentinţa care poate „îngropa“ Clubul de Rugby Farul Constanţa (document)
 
O nouă lovitură pentru Clubul de Volei Tomis Constanţa, condus de Strutinsky! Iată câţi bani trebuie să restituie CJC-ului! (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii