Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC nu se dezminte Unitatea de Asistenta Medico-Sociala, finantata „fara numar"

ro

24 Nov, 2009 01:27 4266 Marime text

cap4.jpgRemont SRL a câştigat contracte în valoare de 1.340.728,75 de lei fără TVA la unitatea condusă de Ovidiu Preda

Inaugurată în urmă cu ceva timp, Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de la Agigea îşi regăseşte, fără doar şi poate, menirea în contextul social actual. Numai că, la câţiva ani de la anunţul că Unitatea de pe malul Canalului va fi inaugurată, lucrările la acest obiectiv continuă să mistuie banii publici.

Sistemul Electronic de Achiziţii Publice a publicat, în luna septembrie a anului trecut, anunţul 41966, în care se spune că s-a atribuit contractul având ca obiect „lucrare de construire pavilion administrativ la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Agigea". La licitaţie s-a prezentat un singur ofertant, Remont SRL Constanţa, care a câştigat contractul de 921.222 de lei fără TVA. Toate bune şi frumoase, numai că, în iulie 2009, la aproape un an de la prima atribuire, SEAP publică şi un act adiţional la contractul iniţial. Valoarea: 207.741,92 de lei fără TVA. Contractul a fost semnat în prima zi a lunii iulie şi, evident, fiind un act adiţional, a ajuns tot la Remont. Documentaţiile publicate de SEAP ne spun că suplimentarea s-a dat pentru „lucrări de amenajare" la acelaşi pavilion administrativ.

Numai că banii nu au fost de ajuns. În luna octombrie s-a mai semnat un act adiţional, în valoare de 211.764,83 de lei fără TVA. Adică, ajungem la un total de 1.340.728,75 de lei fără TVA, de data aceasta pentru „realizarea unor lucrări de stabilizare a malului împrejmuitor al pavilionului administrativ, a unui zid împrejmuitor pentru protejarea construcţiei de aluviunile antrenate de apă, preluarea apelor pluviale într-un sistem de canalizare, precum şi amenajarea aleilor şi trotuarelor din jurul pavilionului".

agigea_centrul_medico-social_04.jpgDe la Nicuşor la Lupulescu

În încercarea de a afla de unde se finanţează Unitatea de Asistenţă Medico-Socială, notată de SEAP ca fiind autoritatea contractantă, dar şi detalii despre cele trei lucrări, am încercat să luăm legătura, telefonic, cu Ovidiu Preda, directorul unităţii sanitare. Însă, acesta nu a putut fi contactat. Aşa că am apelat la Cristian Moldovanu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, care a spus că CJC-ul co-finanţează obiectivul. „Ştiu că s-au mai făcut ceva lucrări pe acolo pe care le-a finanţat instituţia noastră şi cred că aşa se întâmplă şi în acest caz", a declarat reprezentantul CJC. Aşadar, lucrările la pavilionul administrativ, care au necesitat aproape 1.400.000 de lei fără TVA, au fost alimentate din bani publici.

Dar cine este fericitul câştigător? SC Remont SRL a fost înfiinţată în 1992 şi îi are ca asociaţi pe Gabriela Lupulescu şi pe Marian Ostaşu. Gabriela Lupulescu, cea care este şi administratorul societăţii, mai este implicată şi în SC Energo-Consult SRL. Contactată telefonic pentru a oferi câteva detalii despre avantajosul contract cu unitatea lui Preda, Lupulescu s-a scuzat spunând că este în trafic şi că nu poate da mai multe detalii despre lucrări. A menţionat amenajările exterioare, cum ar fi aleile şi trotuarele, însă nu a spus nimic mai mult decât atât. Însă, administratorul Remont SRL şi-a exprimat disponiblitatea de a oferi, cu altă ocazie, toate detaliile despre contracte. Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de la Agigea a fost înfiinţată în 2007, cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică şi al Consiliului Judeţean Constanţa, care au alocat proiectului peste 50.000 de euro. În 2008, CJC a inaugurat sistemul de captare a energiei solare şi cel de energie, unitatea fiind singura din ţară care foloseşte energie alternativă. Investiţia de aproximativ 22.000 de euro a fost susţinută în totalitate de CJC-ul condus de Nicuşor Constantinescu.

{mos_ri:CJC,Nicuşor Constantinescu} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii