Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine vrea vicepreşedinte la Curtea care-l judecă pe Mazăre

ro

25 Oct, 2011 01:00 1978 Marime text
judecatoarecurteadeapel.jpgConform cotidianului Evenimentul Zilei, Lia Savonea „l-a judecat pe Radu Mazăre în dosarul retrocedărilor, până ce soţul său, avocat, a fost chemat la DNA pentru a da o declaraţie în dosarul Cătălin Voicu, privind legăturile sale cu senatorul trimis în judecată"

 

Institutul Naţional Magistraturii a făcut publică în urmă cu doar câteva zile lista cu magistraţii care îşi doresc funcţii de conducere la instanţele din ţară. Printre aspiranţii la funcţii înalte se numără, de altfel, şi judecătoarea Lia Savonea, fost vicepreşedinte al Curţii de Apel Bucureşti, care candidează, din nou, pentru aceeaşi funcţie.

Un aspect care poate nu ar trebui să fie trecut cu vederea este faptul că numele judecătoarei Savonea le este cunoscut constănţenilor după ce soţul său ar fi fost audiat, conform presei centrale, în dosarul de corupţie al senatorului Voicu. Dosar de corupţie în care era anchetat şi senatorul Alexandru Mazăre, fratele primarului Radu Mazăre. Primar care, la rândul său, este judecat pentru presupuse fapte de corupţie, de care îl acuză procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu retrocedările Constanţei. Proces care, de altfel, se desfăşoară la o instanţă bucureşteană. Mai exact, întâmplător sau nu, Curtea de Apel Bucureşti. Dincolo însă de aceste aspecte ce ar putea aduce puţin cu renumitul joc de domino, este de precizat că judecătoarea Lia Savonea s-a aflat şi în atenţia cotidienelor centrale în această vară. Evenimentul Zilei, de pildă, scria că magistratul are o vechime de 15 ani în funcţie, timp în care, în 2006, l-a eliberat din închisoare pe Ovidiu Tender. „Un an mai devreme", scriau aceiaşi jurnalişti bucureşteni, „îl elibera pe Corneliu Iacubov, soluţie infirmată de instanţa superioară". Nu în ultimul rând, conform aceluiaşi cotidian, Lia Savonea „l-a judecat pe Radu Mazăre în dosarul retrocedărilor, până ce soţul său, avocat, a fost chemat la DNA pentru a da o declaraţie în dosarul Cătălin Voicu, privind legăturile sale cu senatorul trimis în judecată". Nu în ultimul rând, Evenimentul Zilei mai scria pe acelaşi subiect că judecătoarea „a renunţa la dosar pe motiv că nu are suficient timp". În ceea ce priveşte dosarul retrocedărilor, este de menţionat că acesta este suspendat de mai bine de un an, magistraţii Curţii de Apel hotărând să nu mai judece cazul până ce Curtea Constituţională nu se va pronunţa în legătură cu mai multe excepţii de neconstituţionalitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii