Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt procurorii care conduc Constanţa Magistratul Hira, şefa Parchetului Judecătoriei

ro

02 Feb, 2011 02:18 4408 Marime text
cap_2.jpgSchimbările petrecute în ultima perioadă în ograda magistraţilor constănţeni au atras cu sine modificări la nivel înalt, la conducerea Parchetelor. În urma promovării prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, Gigi Valentin Ştefan, în funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Parchetul Judecătoriei a rămas fără conducere. În acest sens, pe postul de prim-procuror a fost delegat magistratul Mădălina Hira.

Nume binecunoscut în lumea justiţiei constănţene, procurorul Hira a fost centrul atenţiei opiniei publice în cursul anului trecut, în urma unei anchete desfăşurate la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii. Cu acţiunea disciplinară pornită împotriva sa pentru încălcarea articolului 99 literele a şi h, din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, magistratul a scăpat basma curată. Conform textului de lege invocat, constituie abateri disciplinare „a) încălcarea prevederilor legale referitoare la declaraţiile de avere, declaraţiile de interese, incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii" şi, respectiv, „h) exercitarea funcţiei, inclusiv nerespectarea normelor de procedură, cu rea-credinţă sau din gravă neglijenţă, dacă fapta nu constituie infracţiune". Dincolo însă de aceste aspecte, mai este de precizat în legătură cu Parchetul Judecătoriei Constanţa că funcţia de prim-procuror adjunct i-a revenit, cu delegaţie, magistratului Ionuţ Ţucă. În ceea ce priveşte Parchetul Tribunalului Constanţa, locul de prim-procuror adjunct lăsat vacant de magistratul Valentina Boboc odată cu avansarea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a fost ocupat de magistratul Mihaela Elena Mergeane, adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanţa. Nu în ultimul rând, în fruntea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa se află procurorul general Elena Camelia Grecu, adjuncţi fiind magistraţii Gigel Marian Alexandru şi Ioana Ursache.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ARL 02 Feb, 2011 13:56 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • mama omida 02 Feb, 2011 06:51 vai de capul nostru.unu si unu.