Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este funcţionarul? Averea la control - acuzele procurorilor Dare, luare de mită, fals în înscrisuri oficiale şi abuz în Serviciul Virginiei Ştefănică Uzun (documente)

ro

20 Apr, 2012 00:00 3017 Marime text
spit-SediuSPITdirectiadefinante02.jpgCu două maşini în parcare (un Opel Vectra fabricat în 1987 şi un VW Passat din 1999), Sporea nu are bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, ori obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal

Şoc în Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local(SPITVBL) Constanţa. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui angajat din cadrul serviciului mai sus precizat, acuzându-l de dare de mită, luare de mită, fals în înscrisuri oficiale şi abuz în serviciu. Virginia Uzun, şefa SPITVBL, ne-a declarat că angajatul încătuşat nu a ieşit în evidenţă prin fapte negative şi că acesta nu a intrat în conflict cu ceilalţi colegi ai săi. Potrivit unor surse bine informate, angajatul băgat în arest se numeşte Adrian Cosmin Sporea, referent al Agenţiei numărul 5.

Salariatul Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local a fost încătuşat la finele percheziţiilor de ieri dimineaţă. Mai exact, a fost vorba despre opt descinderi, în Constanţa, Cumpăna şi Valu lui Traian. Conform unor surse bine informate, persoana în cauză s-ar numi Adrian Cosmin Sporea şi este acuzat de luare şi dare de mită, fals în înscrisuri oficiale şi abuz în serviciu. Aceleaşi voci judiciare mai spun că activitatea infracţională s-ar fi desfăşurat cel puţin începând cu luna octombrie 2011. Mai mult decât atât, Sporea ar fi eliberat o serie de documente false pentru maşini furate din străinătate, acte din care reieşea că automobilele puteau fi înmatriculate fără niciun fel de problemă. Potrivit declaraţiei de avere din 2009, Adrian Cosmin Sporea deţine din 2004 o jumătate dintr-un apartament, în suprafaţă de 70 de metri pătraţi. Mai mult decât atât, angajatul Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local mai are, din 2006, o casă în Cumpăna în suprafaţă de 120 de metri pătraţi, bun dobândit prin donaţie. Cu două maşini în parcare (un Opel Vectra fabricat în 1987 şi un VW Passat din 1999), Sporea nu are bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică, ori obiecte care fac parte din patrimoniul cultural naţional sau universal. În 2006, cel despre care se spune că a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare şi dare de mită, fals în înscrisuri oficiale şi abuz în serviciu a contractat un credit în valoare de 30.000 de euro, bani ce trebuie înapoiaţi până în anul 2028. De menţionat că în 2009, cel puţin potrivit declaraţiei de avere, Sporea avea un salariu anual de 14.599 de lei. Singura diferenţă dintre declaraţia de avere pe 2009 şi cea din 2010 este salariul, Adrian Cosmin Sporea primind în urmă cu doi ani 19.482 de lei. În anul în care se presupune că s-ar fi pornit activitatea infracţională, respectiv 2011, bărbatul a declarat aceleaşi bunuri precum în declaraţiile din 2009 şi 2010, însă a omis să-şi consemneze salariul primit în calitate de salariat al Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local.


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii