Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine a scos-o din arest pe Elena Udrea. Legături cu inculpaţi „grei“. Unii din Constanţa (rechizitoriu)

ro

08 May, 2015 00:00 1895 Marime text
Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, deputat în Parlamentul României, a fost eliberată, ieri, din Penitenciarul Târgșor și plasată în arest la domiciliu. Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii Ana Maria Dascălu și Ştefan Pistol, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 

Elena Udrea a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție pentru luare de mită (trei infracțiuni), abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.
 
Ana Maria Dascălu este magistratul care a dat undă verde Curţii de Apel Bucureşti să-l judece pe Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, de trafic de influenţă, de complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Așa cum precizam și în edițiile trecute, Răducu Valentin Preda a fost consilierul primarului suspendat al Constanţei, Radu Ştefan Mazăre.

Retrocedările din Constanţa 

Ana Maria Dascălu a făcut parte din completul care l-a scos din arest pe judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel București, unul dintre foştii magistraţi ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa. Dascălu și Pistol au avut în atenţie şi dosarul „Bani pentru şefi din CJC“, în care au fost condamnaţi Eugeniu Mija (afacerist din Bucureşti), Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova).

Achitarea lui Gigi Becali 

Nu este de trecut cu vederea faptul că Ştefan Pistol şi Ana Maria Dascălu sunt judecătorii care au decis achitarea lui Gigi Becali în dosarul schimburilor de terenuri cu MApN, unde patronul clubului de fotbal Steaua era acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Elena Udrea – Dosar „Gala Bute“ (document)

 
Afacerist şi cântăreţ, judecaţi şi condamnaţi
Dosarul „Bani pentru şefi din CJC”. Cum a fost închis de judecătorii care l-au achitat pe Becali

 
Curtea Supremă a decis
Începe judecata lui Răducu Preda, fostul consilier al primarului Radu Mazăre (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii