Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci victime, la Spitalul Judeţean Constanţa Doi pompieri ISU, încarceraţi în autospeciala de descarcerare (video)

ro

05 Nov, 2015 00:00 2755 Marime text
Doi pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea“ au avut nevoie, ieri dimineață, să fie chiar ei înșiși descarcerați.
 
Totul s-a întâmplat după ce autospeciala ISU se deplasa la un incendiu. Maşina de pompieri avea mijloacele acustice-luminoase în funcţiune când a intrat în coliziune cu un Logan care nu a acordat prioritate. După coliziune, maşina de pompieri a intrat într-un stâlp de electricitate.
 
Cei doi pompieri încarceraţi au fost scoşi şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Alături de ei au mai ajuns la spital alţi doi pompieri şi şoferul Loganului.
 
Potrivit Serviciului Rutier Constanţa, „un bărbat, de 32 de ani din Constanţa, a condus autospeciala de stins incendiu, marca MAN, având semnalele acustice şi luminoase în stare de funcţionare, pe şoseaua Mangaliei, banda 2, dinspre Pod Doraly către Eforie, şi, ajungând la intersecţia semaforizată cu strada Pandurului, a pătruns în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului electric, intrând în coliziune cu autoturismul marca Dacia Logan, condus pe strada Pandurului dinspre strada Micşunelelor către strada Liliacului, pe culoarea verde a semaforului electric, de către un bărbat de 55 de ani din Constanţa. După coliziune, autospeciala MAN a intrat întru-un stâlp de iluminat public, iar autoturismul Dacia Logan a fost proiectat pe trotuar, distrugând şi indicatorul de la trecerea pentru pietoni. Accidentul s-a soldat cu vătămarea corporală uşoară a conducătorului autoturismului Dacia Logan şi a membrilor din echipajul de pompieri, un bărbat de 47 de ani din Mangalia şi un bărbat de 48 de ani din Constanţa“.
 
Daniel Petrov, şeful ISU Dobrogea, a declarat că maşina pompierilor avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune în momentul în care a intrat în coliziune cu Dacia Logan.
 
„Poliţia Rutieră va stabili cauzele care au dus la producerea accidentului. Colegii de la Descarcerare i-au salvat pe colegii lor. Intervenţia a durat circa 40 de minute. În maşină era un echipaj de 5+1, adică erau şase oameni. Cele două persoane care au rămas încarcerate erau şeful de tură şi un servant“, a declarat Daniel Petrov.
 
Cât despre incendiul de pe strada Theodor Speranţia, din cartierul KM 5, şeful ISU a spus că a fost stins în trei minute de o altă maşină ISU.
 
Procurorul militar va fi informat despre producerea acestui accident. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea exactă a cauzelor ce au dus la producerea acestui incident rutier.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gogu 05 Nov, 2015 09:07 Domnilor de la IGSU astia sunt oameni carei angajati la varsta de 18 si 27de ani si nu puneti oameni care au mai condus si nu cereti o cerinta minima cand ai angajati si deaia du cu autospeciala pri stilpi si santuri si omoara colegii