Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chestorul Popa sa plateasca pentru Manolache!

ro

05 Jun, 2008 00:00 1410 Marime text

Sindicatul Politistilor se pregateste de scandal. Filiala Constanta este hotarata sa ceara conducerii IGPR si MIRA dreptate pentru colegul lor, subcomisarul Cristian Manolache, acuzat in urma cu doi ani de luare de mita. Desi acuzatiile s-au dovedit nefondate, ofiterul de politie, pe atunci adjunct al Sectiei 4 Politie, este acum simplu lucrator in cadrul Sectiei 3.

Scandalul a izbucnit la sfarsitul lunii iulie 2006. Trei sefi de politie au fost acuzati de fapte de coruptie. Era vorba de subcomisarul Lilian Buzea, pe atunci seful Politiei Medgidia, subcomisarul Dragos Stefan Martinescu, seful Politiei Mamaia, si subcomisarul Cristian Manolache, adjunct al Sectiei 4 Politie. Toti trei erau acuzati ca ar fi primit mita de la aceeasi persoana, cunoscutul proxenet Elvis Tamer, care a fost, de altfel, si denuntatorul. Lilian Buzea ar fi primit un costum de haine si niste sticle de vin, Martinescu cateva baxuri cu suc pentru protocol, iar Manolache ar fi primit o usa de termopan montata in incinta sectiei. Lilian Buzea a fost singurul trimis in judecata. Recent, Cristian Manolache a primit neinceperea urmaririi penale pentru luare de mita si abuz in serviciu. Cu alte cuvinte, nu a comis nicio infractiune si a fost demis degeaba. Initial, ofiterul fost mutat la Biroul Ordine Publica al Sectiei 3, apoi la Neptun, iar ulterior a revenit Sectia 3, de data aceasta Biroul de Investigatii Criminale. Cristian Manolache este motivul pentru care Sindicatul Politistilor este decis sa faca scandal. Subcomisarul George Caraivan, liderul de sindicat, se va prezenta, in zilele urmatoare, la Bucuresti, in audienta la Gheorghe Popa, seful IGPR. Sindicatul este decis sa ceara, in numele inspectorului principal Manolache, daca nu repunerea in functia anterioara, cel putin plata drepturilor salariale reprezentand diferenta dintre salariul avut atunci si cel de acum.

Se cauta vinovatul

"Ne vom adresa atat conducerii IGPR, cat si MIRA. Deoarece s-a dovedit ca Cristian Manolache a fost nevinovat, inseamna ca a fost destituit pe nedrept. Cineva trebuie sa plateasca pentru asta, cineva trebuie sa ii achite drepturile salariale si toate daunele suferite in toata aceasta perioada", a precizat George Caraivan. Sindicatul este decis sa nu se opreasca aici si sa mearga pana in panzele albe pentru fostului adjunct de sef de sectie sa i se faca dreptate. In cursul saptamanii viitoare va avea loc o conferinta de presa in cadrul careia sindicatul va anunta masurile luate in cazul Manolache, dintre care nu este exclusa actionarea in instanta a IGPR si MIRA. Mai in gluma, mai in serios, conducerea sindicatului afirma ca, in ultima instanta, vor cere in justitie ca chestorul Popa sa plateasca din buzunarul propriu. Reamintim ca, la momentul in care Cristian Manolache a fost acuzat de luare de mita, Gheorghe Popa, pe atunci adjunctul IGPR, se afla in biroul comisarului sef Victor Popescu, la vremea respectiva seful IPJ Constanta. Chestorul Popa, fara sa faca o cercetare minima, a cerut ca cei trei sa fie destituiti, lucru care de altfel s-a si intamplat.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii