Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetăţeni moldoveni bănuiţi de contrabandă cu ţigări Principalii suspecţi, duşi în arestul Poliţiei Constanţa (galerie foto+video)

ro

03 Sep, 2014 00:00 2444 Marime text
Luni, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au prins în flagrant, pe raza judeţului Constanţa, patru cetăţeni români şi patru cetăţeni din Republica Moldova, care intenţionau să comercializeze, pe raza judeţului Constanţa, 71.600 de ţigarete de contrabandă.
 
Potrivit anchetatorilor, s-a acţionat în baza unor informaţii, în jurul orei 1.30, pe şoseaua dintre municipiul Constanta şi localitatea Ovidiu. Cetăţenii transferau, dintr-un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, într-o autoutilitară înmatriculată în România, 3.580 de pachete cu ţigarete netimbrate marca „MM“, de provenienţă Republica Bulgaria. În timpul verificărilor efectuate asupra cantităţii de ţigări aflate încă în microbuz, a fost descoperit un bărbat în vârstă de 61 de ani. Persoana în cauză nu avea niciun document de identitate şi a recunoscut că se ascunsese în microbuz pentru a ajunge în ţara de origine, fapt pentru care a fost predat Serviciului pentru Imigrări Constanţa, în vederea luării măsurilor legale.
 
Din verificări s-a stabilit că cei patru cetăţeni din Republica Moldova, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 28 şi 36 de ani şi o femeie în vârstă de 37 de ani, au adus în ţară ţigaretele pentru a le oferi în schimbul unor sume de bani cetăţenilor români. Aceştia intenţionau să le comercializeze pe raza judeţului Constanţa.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 71.600 de ţigarete, cu o valoare de aproximativ 7.500 de euro, precum şi sumele de 11.262 de dolari americani şi 800 de euro, găsite asupra persoanei de sex feminin din Republica Moldova. De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor autoutilitara marca Mercedes şi una marca Peugeot Partner, în valoare totală de 7.000 de euro, care au fost indisponibilizate la sediul Gărzii de Coastă.
 
Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă“.
Cetăţenii din Republica Moldova mai sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi prin „racolarea, îndrumarea, călăuzirea, transportarea sau adăpostirea unei persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României pentru a obţine, direct sau indirect, un folos patrimonial“. Bărbatul moldovean intrat ilegal în România este cercetat pentru „trecere frauduloasă a frontierei de stat“.
 
În urma audierilor, procurorul de caz din cadrul Curţii de Apel Constanţa a dispus reţinerea lui Fiodor Chisacov, cetățean moldovean, și a Svetlanei Fyodorovna Kavarnali, cetăţean moldovean și bulgar, şoferul microbuzului și pasagera care avea suma de bani asupra sa, dar şi a unui cetăţean român, Belgin Ali, despre care se presupune că nu este la prima abatere. Cei trei au fost duşi în arestul Poliţiei Constanţa, iar ieri au fost prezentaţi Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă. Instanța a acceptat propunerea procurorilor, cei trei fiind arestați preventiv pentru 30 de zile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii