Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetăţean bulgar reţinut pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei

ro

13 Dec, 2012 03:15 1215 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean bulgar care a încercat să iasă ilegal din România pe jos, pe la „frontiera verde" cu Republica Bulgaria.

În data de 11 decembrie, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Vama Veche au observat în apropierea frontierei cu Republica Bulgaria o persoană care alerga spre teritoriul Republicii Bulgaria în zona „frontierei verzi".

Imediat, o echipă operativă a Grupului de Nave Mangalia a reţinut persoana suspectă la aproximativ 100 de metri de frontiera cu statul vecin.

În urma verificărilor s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean bulgar, în vârstă de 32 de ani, care şi-a motivat tentativa de a traversa „frontiera verde" în mod ilegal prin lipsa documentelor de identitate.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă de ieşire din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 20 Cod Penal raportat la art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii