Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cereri de liberare pe cauţiune respinse Bani pentru libertatea ofiţerilor BCCO Constanţa - Serviciul Antidrog

ro

26 Aug, 2013 00:00 2481 Marime text
Informaţiile erau comunicate denunţătorului în mod nemijlocit, indicându-i-se în mod exact data şi intervalul orar de desfăşurare a controalelor”, conform procurorilor DNA

Vlad Ştefan Zaharia şi Bogdan Mircea Teodorescu, doi dintre cei trei lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog încătuşaţi din luna mai, se află în continuare în arest. Conform portalului instanţelor de judecată, atât Zaharia, cât şi Teodorescu au cerut magistraţilor din Bucureşti liberarea provizorie pe cauţiune, însă solicitările au fost respinse. Mai mult decât atât atât, zilele trecute, judecătorii Curţii de Apel din capitală au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, dispunând, pe cale de consecinţă, prelungirea arestării preventive a celor doi poliţişti constănţeni, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 22 august până la data de 20 septembrie. 

Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, instanţă care, la data de 21 august, a respins acţiunile poliţiştilor. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Vlad Ştefan Zaharia, Bogdan Mircea Teodorescu şi Dragoş Emil Petcu (toţi din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa - Serviciul Antidrog) au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În sarcina celor trei, procurorii au reţinut infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în formă continuată.

Mai exact, spun cei de la Anticorupţie, cei trei ar fi comunicat patronului unui magazin de comercializare a produselor „etnobotanice” informaţii ce nu erau destinate publicităţii, referitoare la organizarea unor acţiuni mixte de control inopinat pentru combaterea activităţilor ilegale de comercializare a plantelor şi substanţelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope. „Informaţiile erau comunicate denunţătorului în mod nemijlocit, indicându-i-se în mod exact data şi intervalul orar de desfăşurare a controalelor”, conform procurorilor DNA. Vlad Ştefan Zaharia, Bogdan Mircea Teodorescu şi Dragoş Emil Petcu au ajuns în arest pentru că ar fi lipsit de libertate şi bătut un investigator sub acoperire. Revenind la solicitările de punere în libertate, pe data de 20 august, Curtea de Apel Bucureşti a respins, ca neîntemeiată, cererea de liberare provizorie pe cauţiune formulată de Teodorescu. Acesta a formulat recurs împotriva deciziei, urmând ca Înalta Curte să analize solicitarea pe data de 28 august. De altfel, tot judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, la data de 23 august, au respins ca inadmisibilă cererea de liberare provizorie pe cauţiune formulată de Zaharia. Şi această decizie poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii