Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonial religios pentru sacrificiul său Un an de la moartea tragică a pompierului din Constanţa Marius Daniel Fripis

ro

29 Aug, 2016 00:00 2627 Marime text

 
Astăzi se împlineşte un an de la tragedia de la Constanţa în care comandantul Dan Fripis, de 42 de ani, aflat în misiune, a pierit desfigurat de explozia unei butelii.
 
În ziua de 29 august, de dimineaţă, în detaşamentul de pompieri din Constanţa s-a dat alarma: o butelie a luat foc în timp ce proprietarul unei case de pe strada Tabla Buţii încerca să o schimbe. Până la sosirea pompierilor, oamenii au încercat să stingă incendiul cu pături. În cel mai scurt timp, un echipaj de pompieri a intrat pe poartă şi s-a grăbit să intervină. Dan Fripis, comandantul echipei, s-a apropiat cu un furtun, fără să ezite, ca să stingă butelia. Exact în acel moment s-a produs explozia. Suflul i-a azvârlit casca de protecţie din cap, iar bucăţi mari de metal l-au lovit în faţă.


 
Colegii sunt şocaţi şi acum de moartea comandantului Dan Fripis, căsătorit şi tatăl unui copil de 19 ani. Aceştia spun că era un salvator profesionist, dedicat meseriei sale. Lucra la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă de nouă ani şi era de un curaj ieşit din comun. De asemenea, colegii pompierului spun că Dan Fripis era complet echipat cu costum de protecţie, a respectat protocolul şi credea că are situaţia sub control. Prin natura meseriei însă, cu toţii se expun zilnic pericolului, înaintea tuturor.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Fripis Gheorghe Marius Daniel.
 
În memoria lui şi a sacrificiului său, în curtea ISU „Dobrogea“ va fi organizat un ceremonial religios.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii