Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceasuri rele în Constanţa Bilanţul nefericitelor evenimente din weekend

ro

18 Jul, 2016 00:00 954 Marime text
 

Numărul de urgenţă 112 a fost solicitat şi în acest weekend în judeţul Constanţa. Evenimentele neplăcute nu au ezitat să apară în orice colţ al judeţului. Fie că a fost vorba de incendii, accidente sau oameni căzuţi, medicii, poliţiştii sau pompierii au fost la datorie şi au acordat primul ajutor.
 
Ziua de vineri a început cu anunţul la 112 potrivit căruia o maşină a fost cuprinsă de flăcări în zona Satului de Vacanţă. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“ au fost chemaţi să intervină pentru a lichida incendiul.
 
La scurt timp, pompierii au intervenit în parcul Tăbăcărie, chiar lângă tunel. Acolo, din cauze necunoscute, a luat foc vegetaţia uscată. Alte două focare de incendiu au fost declanşate pe bulevardul I.C. Brătianu numărul 131, dar şi pe Aurel Vlaicu, vizavi de Maritimo Center.
 
Tot vineri dimineaţă, un grav accident de circulaţie a avut loc la sensul giratoriu de la Agigea, la intersecţia DN 39 cu A4. Cinci victime au avut nevoie de intervenţia medicilor. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, şoferul autoturismului a pătruns fără să se asigure în sensul giratoriu, efectiv izbindu-se de el. A fost nevoie de intervenţia mai multor ambulanţe pentru preluarea şi transportul victimelor la spital.
 
Puţin mai târziu, pe strada Baba Novac din municipiul Constanţa a avut loc un accident rutier grav. Un bărbat de 70 de ani, din municipiul Constanţa, a fost lovit de una dintre maşinile societăţii City Protect Pază şi Protecţie. Martorii spun că bărbatul i-ar fi sărit în faţă şoferului maşinii City Protect. Bărbatul a murit la spital. Lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa au deschis un dosar penal, pentru ucidere din culpă, urmând să stabilească circumstanţele în care a avut loc tragedia.
 
În aceeaşi zi, un accident rutier s-a produs la ieşire din Constanţa, vizavi de Carrefour. A fost solicitată şi o ambulanţă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa. Medicii spun că au existat, de fapt, două victime, însă una a refuzat transportul la spital. Cea de-a doua, o femeie de 57 de ani, a suferit un traumatism toracic, este conştientă şi a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Se pare că un şofer ce conducea un Audi a intrat în coliziune cu un autoturism Smart. Există informaţii potrivit cărora şoferul care a produs accidentul ar fi fost sub influenţa alcoolului, având 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Un alt accident s-a produs, tot vineri, la Valu lui Traian. Dinamica accidentului ar fi următoarea: şoferul unui Audi A6 se deplasa dinspre Constanţa spre Valu lui Traian, când a fost lovit de un Golf 2 şi s-a răsturnat pe câmp. Şoferul autoturismului Golf 2 a declarat că venea dinspre Valu lui Traian spre Constanţa şi, la un moment dat, conducătorul auto al unui Golf 5, care mergea înaintea lui, a frânat brusc, să facă stânga. Pentru a evita impactul, şoferul autoturismului Golf 2 a intrat pe contrasens şi a lovit acel Audi 6, care s-a răsturnat pe câmp. Această coliziune s-a petrecut în faţa ambulanţei SMURD care se ducea spre accidentul ce avusese loc cu doar câteva minute înaintea acestuia, la ieşire din Constanţa, lângă Carrefour. Medicii de la SMURD s-au oprit pentru a acorda asistenţă medicală victimelor. Medicii de la Ambulanţă spun că au existat două victime, mai exact, doi bărbaţi, care au fost transportaţi la spital cu traumatisme craniene şi de membre inferioare.
 
Spre seară, pompierii militari din cadrul ISU „Dobrogea“ au fost solicitaţi să intervină, printr-un apel la serviciul unic de urgenţă 112, pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanţa, pentru a stinge un incendiu. Potrivit pompierilor sosiţi la faţa locului, nu ar fi fost vorba despre un incendiu, ci despre mult fum care ar fi ieşit de sub capota autovehiculului cu pricina, marca Volkswagen. În continuare, se fac cercetări pentru a se stabili cauza fumului, care i-a pus pe jar atât pe şoferul maşinii, cât şi pe pompieri.

Ziua de sâmbătă a început la fel

Sâmbătă dimineaţă, pompierii ISU „Dobrogea“ au fost solicitaţi în localitatea Bărăganu. O persoană a fost prinsă sub o căruţă, căzută într-un canal de irigaţii dezafectat. Un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean s-a deplasat la faţa locului, dar spre locul incidentului a plecat şi un elicopter SMURD. Era vorba despre o femeie din Bărăganu, de 76 de ani. Medicii au constatat că ea a suferit o fractură de stern, de membru inferior şi un traumatism cranian. Era conştientă şi colabora, spun medicii, femeia fiind transportată la spital.
 
Tot sâmbătă, un apel la serviciul unic de urgenţă 112 a pus în alertă un echipaj SMURD. Echipajul a fost solicitat să intervină în zona Cazinoului din Constanţa, unde un copil ar fi căzut de la înălţime. Echipele de intervenţie l-au găsit pe copil în braţele mamei, plângând.
 
Un apel la 112 a pus iar pe jar pompierii militari din cadrul ISU „Dobrogea“. Aceştia au fost solicitaţi să intervină în staţiunea Eforie, unde a avut loc un accident soldat cu o victimă. Din fericire, persoana vătămată s-a ales doar cu o traumă minoră.

Nici duminică nu au lipsit evenimentele nefericite

Duminică dimineaţă, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă a fost solicitat la Stupina, unde a avut loc un accident rutier. O femeie, în vârstă de 60-65 de ani, a fost rănită şi transportată la spital cu elicopterul SMURD. Aceasta era confuză, suferind un traumatism cranian şi abdominal, fiind rănită şi la un picior.
 
Tot duminică, pompierii de la ISU „Dobrogea“ au fost solicitaţi în localitatea Cogealac pentru a interveni în stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii