Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cearta pe pensia de serviciu Cum a învins fostul şef al DNA Constanţa Anticorupţia

ro

27 Feb, 2012 00:00 2933 Marime text
cap_4.jpgJustiţia a decis: Ioana Ţene, unul dintre pensionarii „de aur" ai Constanţei, fost şef al Serviciului Teritorial Anticorupţie Constanţa al DNA, va primi şi pensia de serviciu. Hotărârea le-a aparţinut judecătorilor Curţii de Apel Constanţa care au respins recursul DNA împotriva hotărârii care obliga Direcţia să emită o adeverinţă prin care fostul şef de la Constanţa să beneficieze şi de pensia de serviciu.

Decizia a fost luată în dosarul cu numărul 1403/36/2010* al Curţii de Apel Constanţa şi este definitivă şi irevocabilă. Ioana Ţene, fost şef al Serviciului Teritorial Anticorupţie Constanţa până în momentul pensionării, în anul 2010, a dat în judecată Direcţia Naţională Anticorupţie, cerându-le judecătorilor să-i oblige pe colegii procurori să-i emită o nouă adeverinţă, act în baza căruia Ioana Ţene să poată beneficia şi de pensia de serviciu. Aşa cum am menţionat în ediţiile anterioare, fostul şef al Anticorupţiei constănţene s-a adresat iniţial Curţii de Apel Constanţa, unde a fost înregistrat dosarul cu numărul 1403/36/2010, însă magistraţii acestei instanţe au realizat în scurt timp că, de fapt, competenţa de soluţionare a cauzei i-ar aparţine Tribunalului. Pe cale de consecinţă, dosarul a fost declinat instanţei Tribunalului, unde a fost înregistrat pe data de 31 mai 2011, la Secţia civilă, materia juridică „Litigii de muncă", păstrând însă numărul de la Curte. În cele din urmă, instanţa Tribunalului Constanţa i-a admis cererea şi i-a dat câştig de cauză fostului şef, obligând Direcţia Naţională Anticorupţie să emită o nouă adeverinţă, în baza căreia Ioana Ţene să poată beneficia şi de pensia de serviciu.

DNA a plătit şi cheltuielile de judecată

Tene_-_Ioana_Tene2.jpg

„Anulează adeverinţa nr. 825/16.08.2010 emisă de DNA. Obligă pe pârâtă să emită pentru reclamantă o nouă adeverinţă în conformitate cu dispoziţiile articolului 82 alineat 1 din Legea nr. 303/2004", suna de decizia Tribunalului Constanţa. Mai mult decât atât, judecătorii au obligat DNA-ul să-i plătească reclamantei suma de 996 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată - onorariu avocat. În urma recursului declarat de DNA, cazul a ajuns din nou pe masa Curţii de Apel Constanţa. De data aceasta, instanţa, în completul prezidat de judecătoarea Mariana Bădulescu, a hotărât să respingă recursul ca nefondat şi să menţină hotărârea luată de Tribunalul Constanţa. Decizia Curţii de Apel este irevocabilă, ceea ce înseamnă că şeful şef al Anticorupţiei constănţene va beneficia şi de pensia de serviciu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii