Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceartă cu autorităţile Ce are de împărţit Ursoi cu Tecău, de la Permise?

ro

24 Sep, 2011 01:00 2998 Marime text

După ce a dat în judecată Poliţia Rutieră, iar apoi nu şi-a îndeplinit obligaţiile ce-i reveneau în calitate de reclamant, renumitul Marius Iulian Ursoi, fost campion mondial de kick-boxing şi cunoscut drept apropiat al fraţilor Vasea, s-a decis să se judece cu Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto, condus de Remeo Tecău.

Cazul a fost înregistrat de data aceasta pe rolul Tribunalului Constanţa, urmând să se judece pe data de 26 octombrie. Surse avizate susţin că la mijloc ar fi vorba despre taxa de primă înmatriculare.Parte civilă în procesul privind celebrele scandaluri ale liderilor underground de la hotelul Flora, din anii 2005 - 2006, Ursoi a ajuns din nou în atenţia magistraţilor la sfârşitul anului trecut, când a dat în judecată Serviciul Rutier. Procesul fusese deschis la Judecătoria Constanţa, unde a fost înregistrată cauza civilă cu numărul 42036/212/2010, al cărei obiect era reprezentat de „plângere contravenţională CC 6855958". Marius Iulian Ursoi era petentul, iar Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul Poliţiei Rutiere era intimatul, Ursoi contestând o amendă „încasată" de la lucrătorii serviciului. Totuşi, după mai multe amânări, procesul a fost suspendat, în temeiul dispoziţiilor articolului 155 indice 1 din Codul de procedură civilă. Mai exact, textul de lege prevede faptul că instanţa poate suspenda judecata cauzei „când se constată că desfăşurarea normală a procesului este împiedicată din vina părţii reclamante prin neîndeplinirea obligaţiei prevăzute de lege ori stabilite în cursul judecăţii".

„Gâlceavă" legată de taxa de primă înmatriculare?

Zilele trecute însă pe rolul Secţiei contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanţa a fost înregistrat un alt dosar în care celebrul Ursoi a dat în judecată autorităţile statului. De data aceasta, procesul lui Ursoi a fost înregistrat sub numărul 12620/118/2011, din data de 22 septembrie 2011. Obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act administrativ", iar părţi în litigiu sunt Marius Iulian Ursoi, în calitate de reclamant, şi Instituţia Prefectului Constanţa - Serviciul Public Comunitar Regim de Permis de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Prima înfăţişare în proces este programată să se desfăşoare pe data de 26 octombrie 2011, la completul CA7 al Tribunalului Constanţa, începând cu ora 12.00. Aşa cum precizam mai sus, surse avizate susţin că nu este exclus ca Ursoi să fi dat în judecată Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto în legătură cu un litigiu privind taxa de primă înmatriculare. Mai exact, individul ar contesta în instanţă faptul că i se solicită să achite controversata taxă înainte de a putea înmatricula un autoturism achiziţionat din străinătate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii