Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune despre ei comisarul-şef Burlacu Averile celor cinci merituoşi din Poliţia Constanţa, avansaţi înainte de termen (documente)

ro

26 Mar, 2012 02:14 12419 Marime text
averi_politisti_-_Gelu_Manolache.jpgGelu Manolescu s-a făcut remarcat în timpul misiunii din Franţa, unde delegaţia română a ajutat în combaterea infracţiunilor judiciare şi de crimă organizată

Toţi cei cinci lucrători ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa propuşi de şefi pentru a fi avansaţi la gradul următor înaintea îndeplinirii stagiului minim au avut ieri, de Ziua Poliţiei Române, motiv dublu de sărbătoare. Comisarul-şef Valentin Burlacu, inspectorul şef al IPJ Constanţa, ne-a declarat că activităţile depuse de poliţiştii avansaţi înainte de termen sunt extrem de apreciate de oamenii legii. Astfel, cei care au sărbătorit ieri, de două ori, sunt: Relu Mircea Vizitiu, şef Secţia 3 de Poliţie Constanţa, Gelu Manolescu - Serviciul Cabinet, unul dintre purtătorii de cuvânt ai IPJ, George Szekely din Serviciul de Investigare a Fraudelor, Cătălin Ştefan Radu din Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor şi Narcis Ifrim din Serviciul Rutier. ZIUA de Constanţa prezintă în detaliu declaraţiile de avere ale celor cinci merituoşi, aşa cum au fost ele completate de cei în cauză.

Comisarul Relu Mircea Vizitiu, de ieri comisar-şef, comandantul Secţiei 3 de Poliţie Constanţa, are potrivit declaraţiei de avere, document completat pe data de 6 mai 2011 şi înregistrat la Serviciul Management Resurse Umane din IPJ Constanţa cu numărul 107/619 din 22 iunie 2011, o jumătate dintr-un apartament situat în Constanţa. Bunul a fost dobândit în anul 2002 şi are o suprafaţă de 47 de metri pătraţi. Cu un Mercedes Benz în parcare, auto fabricat în 2002, noul comisar-şef de poliţie datorează, din 2010, BCR-ului suma de 40.000 de lei. Banii trebuie returnaţi până în anul 2020. În ceea ce priveşte veniturile anuale din salarii, comandantul Secţiei 3 de Poliţie Constanţa a înregistrat suma de 47.240 de lei. Comisarul-şef Valentin Burlacu, inspectorul şef al IPJ Constanţa, spune că Relu Mircea Vizitiu conduce cea mai grea secţie de poliţie de pe raza municipiului Constanţa şi că a fost propus pentru avansare înainte de termen având în vedere rezultatele obţinute. Gelu Manolescu, din cadrul Serviciului Cabinet, unul dintre purtătorii de cuvânt ai Poliţiei Constanţa, este de ieri inspector principal. Despre acesta, comisarul-şef Valentin Burlacu spune că s-a făcut remarcat în timpul misiunii din Franţa, unde delegaţia română a ajutat în combaterea infracţiunilor judiciare şi de crimă organizată. „(...) A fost lăudat de autorităţile din Franţa", a mai adăugat şeful IPJ Constanţa făcând referire la noul inspector principal Gelu Manolescu. În declaraţia sa avere, completată pe data de 9 mai 2011 şi înregistrată la Serviciul Management Resurse Umane din IPJ Constanţa cu numărul 107/33 din 20 iunie 2011, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de la malul mării a consemnat două automobile, respectiv o Dacia Logan fabricată în 2005 şi dobândită prin intermediul unui contract de vânzare cumpărare la care s-au mai adăugat şi rate bancare, şi un Chevrolet Spark, auto fabricat în 2006 şi achiziţionat printr-un contract leasing. În ceea ce priveşte datoriile, inspectorul principal Gelu Manolescu a notat o refinanţare la BRD a unui credit în valoare de 10.000 de euro, bani pe care va trebui să-i înapoieze până în anul 2016. În calitate de ofiţer specialist, inspectorul principal Manolescu a câştigat anual din salariu suma de 26.000 de lei.

Szekely, curtat de mai multe servicii

averi.jpg

George Szekely din Serviciul de Investigare a Fraudelor este de ieri comisar. Acesta are, potrivit declaraţiei de avere completată pe data de 9 mai 2011 şi înregistrată la Serviciul Management Resurse Umane din IPJ Constanţa cu numărul 107/305 din 21 iunie 2011, un apartament în municipiul Constanţa, în suprafaţă de 52 de metri pătraţi, bun dobândit în 2004. De asemenea, noul comisar George Szekely conduce, din 2006, un Daewoo Cielo şi are de înapoiat 85.000 de euro către BRD Constanţa şi Domenia Credit. Banii au fost luaţi 2009, respectiv 2010 şi trebuie returnaţi până în 2039, respectiv 2040. Cu un salariu anual de 30.000 de lei, George Szekely a mai declarat că nu are alte venituri din activităţi independente. Despre comisarul Szekely, comandantul Poliţiei Judeţului Constanţa spune că „este unul dintre cei mai buni ofiţeri pe care îi avem" şi că este „curtat de mai multe servicii".

Ifrim, printre cei mai experimentaţi

Un alt avansat înainte de termen este Narcis Ifrim din Serviciul Rutier, care potrivit comisarului-şef Valentin Burlacu este unul dintre cei mai experimentaţi poliţiştii de la Rutiera Constanţa. Ifrim are de ieri gradul de agent şef principal de poliţie şi are, din 2006, potrivit declaraţiei de avere completată pe data de 15 mai 2010 şi înregistrată cu numărul 107/150 din 20 iunie 2011, o jumătate dintr-un teren intravilan, în suprafaţă de 477 de metri pătraţi. Rutieristul a mai consemnat în acelaşi document că posedă câte o jumătate dintr-un apartament şi dintr-o casă de locuit, ambele imobile fiind situate în Constanţa şi au o suprafaţă totală de 210 metri pătraţi. Cu două maşini în parcare (Daewoo Cielo şi Daewoo Tico), noul agent şef principal de poliţie are de înapoiat către RBS Bank peste 11.000 de euro, până la data de 2013. În calitate de agent de poliţie, Narcis Ifrim a înregistrat un venit anual din salariu în valoare de 25.000 de lei, iar de la Asociaţia Română de Inginerie Economică a primit în anul anterior completării declaraţiei de avere suma de 504 lei.

Băiatul de la informaţii

Cătălin Ştefan Radu din Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor este de ieri inspector principal, iar activitatea lui este vitală în soluţionarea anumitor speţe, după cum spune şi comandantul Poliţiei. Noul inspector principal are, din 2008, conform declaraţiei de avere completată la data de 25 mai 2009 şi înregistrată cu numărul 1345 din 5 iunie 2006, un apartament în Constanţa în suprafaţă de 70 de metri pătraţi, bun cumpărat printr-un credit bancar în valoare de 76.800 de euro. Conform aceluiaşi document, inspectorul principal a câştigat anual din salariu suma de 24.000 de lei.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii