Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce legătură există între dosarul lui Strutinsky şi cel al fostei şefe anti-mafia din România? (rechizitorii)

ro

09 Mar, 2015 00:00 2019 Marime text
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României vor redeschide, pe data de 31 martie, dosarul Alinei Mihaela Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Ea a fost deferită Justiţiei, potrivit surselor noastre, de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, actualul şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Bica este acuzată de luare de mită (două fapte), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte) şi favorizarea făptuitorului (două fapte). Aşa cum menţionam şi în ediţiile trecute, Popovici este magistratul care, potrivit surselor mai sus precizate, l-a trimis în judecată şi pe omul de afaceri Gabriel Sorin Strutinsky, cel cunoscut drept „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu.
 
Dosarul lui Strutinsky, aflat în prezent în stare de arest preventiv, după ce judecătoarea Viorica Lungu, din Curtea de Apel Constanţa, i-a respins cererea de eliberare, va fi redeschis, azi, de Tribunalul Constanţa, instanţă învestită de DNA cu soluţionarea cauzei. Potrivit datelor oficiale, Gabriel Sorin Strutinsky este acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)


 
Alături de Alina Mihaela Bica, în dosar au mai fost trimişi în judecată Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, suspectat de trafic de influenţă (două fapte) şi dare de mită, Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Alin Cocoş, fiul lui Dorin, bănuit de complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită. Şi Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al primei menţionate, persoană apropiată lui Alin Cocoș, a fost deferit Justiţiei în prezenta cauză, el fiind acuzat de complicitate la infracţiunea de luare de mită (două fapte).
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Adriean Videanu, Alina Bica, fost şef DIICOT, Dorin Cocoş, Alin Cocoş şi Florentin Mihăilescu (rechizitoriu) 

 
Citeşte şi 
 
Surse - Strutinsky rămâne în arest (rechizitoriu) 
 
Cu cine împarte Sorin Strutinsky şalupa pe care a pus DNA sechestru? (rechizitoriu) 
 
Asociat cu Sorin Strutinsky şi una dintre societăţile prin care ar fi încasat comisioane ilegale. PUZ-ul gigant al lui Burchi revine pe turnantă (documente) 
 
A achitat trei directori din Primăria Constanţa
Surse - judecătoarea Lungu decide, azi, libertatea lui Sorin Gabriel Strutinsky (rechizitoriu+document)

 
Five Holding și Sigma Trading, două societăți care duc direct la persoanele fizice Mazăre-Constantinescu-Strutinsky 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii