Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce-i cere Strutinsky judecătoarei Luminiţa Zglimbea, de la Curtea Supremă (rechizitoriu + referat propunere arestare)

ro

25 Apr, 2015 00:00 1967 Marime text
Sorin Gabriel Strutinsky, cercetat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, va fi prezentat, miercuri, judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Omul de afaceri a formulat o contestaţie împotriva unor măsuri asigurătorii dispuse de procurori, acţiunea fiind trimisă spre soluţionare, potrivit surselor noastre, judecătoarei Luminiţa Zglimbea, de la Curtea Supremă.
 
Omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost trimis în judecată, pe data de 2 martie 2015, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupţiei pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, pentru instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi pentru instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi măsurile asigurătorii dispuse asupra bunurilor mobile şi imobile (în valoare totală de 1.305.912 lei şi 6.844 de euro), proprietatea lui Strutinsky, până la concurenţa sumei de 1.892.844,97 de lei.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

 
Strutinsky este cercetat într-un alt dosar alături de Radu Ştefan Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanţa. În cauză, Mazăre este bănuit de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese (două infracţiuni). Asta în timp ce Strutinsky este suspectat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.
 
Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
 
La începutul lunii aprilie, judecătoarea Luminiţa Zglimbea, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a anulat mandatul de arestare preventivă emis de Adina Adriana Radu, din Curtea de Apel Bucureşti, pe numele lui Constantin Balaban, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin. Ulterior, Balaban a fost pus în libertate, sub control judiciar.
 
Amintim că şi Radu Ştefan Mazăre a depus, la Curtea Supremă a României, o contestaţie împotriva unor măsuri asigurătorii dispuse de procurori. Acţiunea primarului suspendat al municipiului Constanţa va fi analizată luni, 27 aprilie, de judecătoarea Simona Cristina Neniţă, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Radu Mazăre, luni, în atenţia judecătoarei Simona Cristina Neniţă (rechizitorii + referat propunere arestare)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii