Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce face Anticorupţia din om Firma lui Făinărea a dat Vama-n judecată. De mai multe ori

ro

19 Jun, 2012 01:00 3513 Marime text

vama-sediucontainere.jpgCu un prim termen în dosarul Portul ce aproape că bate la uşă, în paralel, la Judecătoria Constanţa încep procesele deschise de firma SC Container Clearance Services SRL împotriva lucrătorilor vamali.

Culmea, în primul dosar intentat vămii de firma ce obişnuia să fie administrată de Cătălin Aurelian Pilcă, inculpat în dosarul Portul, judecătorii au ajuns la concluzia că, de fapt, sunt mai multe procese deschise cu acelaşi obiect. Iar aceasta, în contextul în care firma lui Marius Făinărea şi Octavian Raica obişnuia să fie, până mai ieri (mai exact, până aproape de izbucnirea scandalului Portul) în graţiile vămilor constănţene.

Vama-MariusFainarea.jpgPe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa au fost deschise, în aceeaşi zi, dosarele cu numerele 8395/212/2012 şi respectiv 8417/212/2012, cu obiect identic, cel puţin la prima vedere, fiind vorba despre o „plângere contravenţională 0033781/19.03.2012". Părţi în ambele litigii sunt SC Container Clearance Services SRL, în calitate de petent, şi Direcţia Regională Vamală Constanţa - Biroul Vamal Constanţa Sud, în calitate de intimat. Primul din cele două procese a avut termen de judecată la sfârşitul săptămânii trecute, când magistraţii constănţeni au amânat discuţiile pentru o dată ulterioară, când urmează să se stabilească dacă într-adevăr există mai multe dosare cu acelaşi obiect înregistrate pe rolul instanţei. Discuţiile se vor relua în cursul acestei săptămâni. Aşa cum afirmam în ediţiile anterioare, SC Container Clearance Services SRL este menţionată în repetate rânduri în filele dosarului Portul, pornind de la faptul că una dintre ţintele principale ale cazului instrumentat de DNA a fost Cătălin Aurelian Pilcă, administrator la Container Clearance Services la momentul la care a fost săltat de DNA. Ulterior, cei doi asociaţi i-au retras drepturile lui Pilcă. Legat de cele două procese de la Judecătoria Constanţa, firma lui Făinărea a contestat, în două rânduri, aceeaşi amendă primită de la Vama Constanţa Sud Agigea, sancţiune pe care societatea o consideră nelegală. Rămâne însă de văzut la ce concluzie vor ajunge magistraţii Judecătoriei Constanţa, chemaţi să se pronunţe în cauză.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii