Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a patit un student la Teologie Picu si Ita, kamikaze de ocazie

ro

18 Sep, 2009 03:05 4018 Marime text

Planul „bine" pus la punct de doi tineri novice în tainele furtului, dintre care unul student, eminent chiar al Facultăţii de Teologie s-a concretizat în scenariul de pomină al unei comedii cu final tragi-comic. Ei au ajuns la spital cu picioarele rupte, după ce au căzut de la etajul trei, în încercarea disperată de a fugi de proprietarul locuinţei în care au pătruns ilegal.

Culmea hoţiei s-a petrecut în cursul dimineţii de ieri, în Năvodari, avându-i ca protagonişti pe Florinel Aristotel Iţă, în vârstă de 33 de ani, din Constanţa, şi pe Ionuţ Cristian Picu, în vârstă de 23 de ani, din Agigea.

„Cădere de la etaj" premeditată

Poliţiştii din Năvodari au aflat care este legătura dintre infractor şi păgubit. Se pare că, Picu a dus o muncă de socializare intensă cu nepotul proprietarului locuinţei, până ce eforturile s-au dovedit a fi prolifice şi tânărul l-a invitat în vizită, oferindu-i, involuntar, prilejul de a fila întreaga locuinţă. Mai mult decât atât, studentul la Teologie, a mers şi mai departe şi, profitând de naivitatea băiatului, i-a furat acestuia copia de chei, într-un moment de neatenţie.

Momentul zero

Cele două „minţi luminate" care au pus la cale spargerea au simţit că este momentul să treacă la acţiune, în zorii zilei de ieri. Cu cheile în buzunar, hoţii s-au postat, dis-de-dimineaţă, în faţa locuinţei, şi şi-au testat limitele răbdării, aşteptând ca proprietarul să părăsească imobilul. Zis şi făcut. Profitând de „intimitatea" creată, tinerii au descuiat liniştiţi uşa şi au pătruns în locuinţa atât de ofertantă. Însă, nici nu s-au apucat bine de răscolit printre lucruri, în căutare de valori, că au dat nas în nas cu nimeni altul decât proprietarul imobilului, întors pe neprevăzute. Mai speriaţi decât însuşi păgubitul, cei doi hoţi au luat-o la fugă prin casă, lovindu-se unul de altul. S-au repezit întâi la uşă, în încercarea de a-şi găsi scăparea, însă, proprietarul, cu prezenţă de spirit, le anticipase mişcarea şi îi încuiase pe dinăuntru. În lipsă de alternative, s-au repezit la geam cu gândul să coboare la etajul doi şi să iasă prin apartamentul vecinului. Însă, întrucât veleităţile de alpinist le lipseau cu desăvârşire, tentativa de escaladare s-a finalizat cu o cădere liberă, de la etajul trei. Cei doi hoţi s-au „imobilizat" de bunăvoie pe trotuarul din faţa blocului, în aşteptarea oamenilor legii.

Tentativă eşuată

Poliţiştii din Năvodari au găsit asupra lui Picu două ceasuri şi un telefon mobil, pe care probabil acesta a apucat să-l înşface înainte de a fi „inoportunat" de prezenţa proprietarului. Prejudiciul, în valoare de patru sute de lei, a fost recuperat şi a ajuns înapoi la păgubit, iar cei doi infractori de pomină au ajuns, în loc de secţia de poliţie, la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean pentru a primi îngrijiri medicale. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Florian Stoian, pacienţii au suferit multiple fracturi la membrele inferiore şi au rămas internaţi în unitatea sanitară pentru a fi supuşi unor investigaţii medicale amănunţite.

Pedepsiţi de lege şi de Dumnezeu

În mod paradoxal, unul dintre protagoniştii spargerii de „mare" anvergură, Ionuţ Cristian Picu, în vârstă de 23 de ani, din Agigea, este student la Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii Ovidius. Potrivit rezultatelor de admitere din anul 2006, Ionuţ Cristian C. Picu a intrat la Teologie cu media 8,21, pe loc fără taxă. Se pare că, între timp, tânărul s-a reprofilat pe spargeri de locuinţe. Dacă mai exista vreun dubiu în acest sens, protagoniştii evenimentului din Năvodari se află la prima tentativă de a încălca legea, pe care însă, au marcat-o aşa cum se cuvine. Pentru isprava lor, tinerii s-au ales, pe lângă multiple fracturi, şi cu dosare penale pentru furt calificat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sile 28 Oct, 2009 20:35 ITA FLORINEL celalalt papagal a muncit la BINGO EUROPA era singurul prost intr-o echipa destul de buna i-se mai spunea balaurul dar nu speria pe nimeni doar manca mult.Oricum vad ca e bine parnaie nu a facut,de asta avea nevoie sa intre in randul BAIETILOR.BALAURE vad ca nu iti mai revii din prostie tot asa ai ramas de caruta.
  • redivivus 18 Sep, 2009 07:28 Unul dintre cei doi este studentul Inalt Prea Sinistrului Rasputin.Cred ca era la orele de practica .Se vede ca nu si-au terminat studiile.Daca avea licenta,ar fi procedat stiintific,folosind procedeele celui care fara sa escaladeze balcoanele,a facut avere,si cu care autoritatile "de resort" se poarta cu duhul blandetii,ca de,asa este crestineste.Doar gainarii au parte de catuse. Daca ar fi sa judecam drept si dupa fapte,IPS Rasputin ar trebui sa se arunce din clopotnita dar, va cadea sigur in picioare fara sa fie vatamat.Are antrenament.Daca studentul l-ar fi citit pe Arghezi ,i-ar fi putut urma sfatul.Citez: "Ioane (Picule)!Te-am vazut legat si dus intre baionete...De ce nu m-ai intrebat la timp ca sa te invat?...Prost ai fost Ioane...Te-au ispitit randasii cu cipici de piele moale si proxenetii morali,care circula in automobile...Trebuia sa faci ca ei de la inceput:Sa te incrii intr-un partid...Tu aveai stofa de om de stat,Ioane,nu de puscarias.De ce n-ai venit sa ma intrebi sau de ce nu mi-ai scirs?" De ce Picule te-ai grabit si n-ai asteptat disertatiile despre cinste ale lui Rasputin?Dar,tot raul spre bine.Cand vei iesi din inchisoare,vei avea calificarea necesara sa te inscrii intr-un partid.Oricare.Toate sunt la fel.