Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz fără precedent în Constanţa Decizie finală în dosarul presupusei tentative de asasinare a şefului de la Kirvad Tour

ro

02 Apr, 2015 00:00 4582 Marime text
Pe data de 3 octombrie 2014, un procuror din Parchetul Tribunalului Constanţa a dispus clasarea dosarului, soluţia fiind menţinută, prin ordonanţa nr. 759/II/2/2014 a prim-procurorului unităţii de parchet
 
Judecătoarea Iuliana Radu, din Tribunalul Constanţa, a respins, ieri, acţiunea promovată de Daniel Tiberiu Vădineanu, patronul companiei de transport Kirvad Tour, din Constanţa. În fapt, omul de afaceri a formulat o plângere împotriva deciziei de clasare a dosarului în care fosta sa soţie, Liliana Vădineanu, a fost cercetată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, alături de Daniel Lucian Sasu, din Năvodari, de instigare la omor calificat prin împuşcare, neurmată de executare. Victima ar fi trebuit să fie chiar Daniel Tiberiu Vădineanu. Potrivit unor surse bine informate, procurorii ar fi închis dosarul mai sus precizat deoarece infracţiunea nu este prevăzută de legea nouă.
 
Comisarul-şef Adrian Rapotan, prim-adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa, a susţinut că, „pe data de 22 februarie 2013, Tiberiu Daniel Vădineanu a sesizat Poliţia Judeţului Constanţa cu privire la faptul că, în cursul zilei de 21 februarie 2013, a fost contactat de o persoană care i-a spus că soţia sa, Liliana Vădineanu, de care a divorţat în cursul anului 2012, intenţiona să îl ucidă şi că era în căutarea unor persoane care să comită fapta, în schimbul unei sume de bani“. „Poliţiştii constănţeni au documentat activitatea infracţională a numiţilor Liliana Vădineanu şi Daniel Lucian Sasu. Începând cu data de 11 februarie 2013, dată la care cei doi au revenit în România din Germania, au executat acte materiale ce intră în constituirea infracţiunii de instigare la infracţiunea de omor calificat, scopul urmărit fiind acela a-l ucide prin împuşcare pe Tiberiu Daniel Vădineanu, fosta soţie fiind dispusă să plătească, în schimbul uciderii, sume importante de bani. Ancheta a stabilit că, în timp ce se afla în Germania, Liliana Vădineanu a plătit un avans pentru uciderea soţului ei, însă persoana nu a săvârşit fapta. Victima a fost protejată în permanenţă“, a precizat comisarul-şef Adrian Rapotan, la momentul mediatizării cauzei. Pe data de 3 octombrie 2014, un procuror din Parchetul Tribunalului Constanţa a dispus clasarea dosarului, soluţia fiind menţinută, prin ordonanţa nr. 759/II/2/2014 a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, din data de 14 ianuarie 2015.
 
Cazul a fost catalogat ca fiind unul fără precedent pentru judeţul Constanţa, având în vedere complexitatea cauzei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii