Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Catalogat drept un greu al Portului Constanţa Dosarul afaceristului Ferţu, ping-pong între instanţele din capitală

ro

28 Jun, 2012 01:00 2605 Marime text
fertu_tribunalul_bucuresti_sursa_foto_avocatromania.jpg„Obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Miga Trans SRL la plata către partea civilă ANAF a sumei de 19.000.343 de lei"

Judecătorii din cadrul Tribunalului Bucureşti s-au mai „pricopsit" cu un dosar al particularului constănţean Alexandru Ferţu. Recent, Curtea de Apel din capitală a decis să decline competenţa de soluţionare a unui dosar în favoarea instanţei mai sus precizate, catalogând recursul formulat de Ferţu şi de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie. De altfel, atât Alexandru Ferţu, catalogat drept unul dintre „greii" Portului Constanţa, cât şi organele de anchetă contestă o decizie a Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti, din data de 2 aprilie, prin intermediul căreia afaceristul de la malul mării a fost condamnat la pedeapsa de şase ani de închisoare.

Pe data de 14 mai, pe rolul Curţii de Apel Bucureşti a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 18274/302/2010 (1542/2012), având ca obiect „infracţiuni de evaziune fiscală". Portalul instanţelor de judecată arată că pe lista recurenţilor se află Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DNA, Alexandru Ferţu şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în timp ce SC Miga Trans SRL prin administrator judiciar Insolvexpert SPRL este intimat. Pe data de 25 iunie, magistraţii Curţii de Apel au calificat drept apeluri căile de atac exercitate atât de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, cât şi de inculpatul Feţu împotriva sentinţei penale nr. 736/F din data de 2 aprilie 2012 a Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti. Drept urmare, Curtea a declinat competenţa de judecare a apelurilor astfel calificate în favoarea Tribunalului Bucureşti. Hotărârea Curţii de Apel este definitivă.

Cu sechestrul pus

fertu.jpg

Pe data de 2 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 l-a condamnat pe Ferţu la şase ani de închisoare, deducând arestarea preventivă de la 15 septembrie 2010 la 22 septembrie 2010 şi menţinând măsura obligării de a nu părăsi ţara luată faţă de afacerist. „Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Miga Trans SRL, la plata către partea civilă ANAF a sumei de 19.000.343 lei. (...) Menţine măsurile asigurătorii, respectiv: instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile ale inculpatului şi luarea inscripţiei ipotecare asupra imobilului situat în Valu lui Traian, instituirea sechestrului asupra bunurilor mobile ale inculpatului şi ale părţii responsabile civilmente - autovehicule, instituirea sechestrului asupra conturilor bancare ale inculpatului şi ale părţii responsabile civilmente", conform minutei judecătoreşti. După cum arătam, Tribunalul Bucureşti mai are în atenţie un dosar în care Alexandru Ferţu este inculpat. Cauza penală are numărul unic 5517/3/2012 şi obiect „infracţiuni de evaziune fiscală".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii