Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, inculpat la Constanţa Tribunalul îi permite vedetei să plece în concediu, în străinătate

ro

21 May, 2012 02:24 2525 Marime text
Mija-EugeniuMija.jpgMagistraţii din cadrul Tribunalului Constanţa îi permit lui Realini Lupşa, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, să plece în concediu de odihnă, în străinătate. Decizia a fost luată de judecători în dosarul „Bani pentru şefi din CJC", cauză în care Realini Lupşa are calitatea de inculpat.

Portalul instanţelor de judecată informează că Tribunalul a admis cererea formulată de Lupşa privind încuviinţarea părăsirii ţării, în raport de măsura preventivă a obligării acestuia de a nu părăsi ţara, încuviinţându-i părăsirea teritoriului României. Cântăreţul are voie să stea în afara graniţelor ţării în perioada 13 - 27 iulie, pentru efectuarea concediului de odihnă. De menţionat că decizia este definitivă şi nu poate fi atacată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Cântăreţul formaţiei Gaz pe Foc a fost trimis în judecată, la finele lunii trecute, de către procurorii DNA, alături de Eugeniu Mija şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor şi preşedinte al Casei Româno - Chineze. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în sarcina lui Mija s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă, în timp ce Lupşa şi Vasilescu sunt acuzaţi de trafic de influenţă. Organele de anchetă spun că, în cursul lunii noiembrie 2011, inculpaţii Mija Eugeniu, Lupşa Realini şi Vasilescu Nicolae, ar fi pretins de la reprezentantul legal al unor societăţi comerciale (denunţător) suma de 2.000.000 de lei. Banii reprezentau 40% din valoarea totală a unor lucrări de construcţii efectuate în anii 2008 şi 2009 de firmele denunţătorului în beneficiul a cinci primării din judeţul Constanţa. Procurorii mai arată că, în schimbul sumei mai sus precizate, inculpaţii ar fi trebuit să intervină pe lângă persoane cu funcţii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi pe care să îi determine să dispună achitarea către firmele denunţătorului a datoriei primăriilor respective, în sumă totală de 5.000.000 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii