Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidează singur, dar poate ieşi pe locul doi Florin Ciuliac va câştiga concursul de mâine de la Poliţia Transporturi

ro

20 Mar, 2012 03:09 1336 Marime text
concurs_isu_Pompieri_liste_angajari_01.jpgLa sediul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa ar fi trebuit să aibă loc, mâine, începând cu ora 10.00, două concursuri, însă numai unul dintre ele se va desfăşura. Primul era organizat în vederea ocupării funcţiei de şef al Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Ciulniţa, iar cel de-al doilea pentru şefia postului de comandant al Transporturilor Feroviare Valu lui Traian, din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa. Având în vedere că în cursă a intrat doar agentul principal Florin Ciuliac, care şi-a exprimat dorinţa de a conduce TF Valu, este de aşteptat ca acesta să fie desemnat fericitul câştigător al concursului. Asta doar în situaţia în care omul legii trece de pragul notei 7.

Conform datelor oficiale, cei care doreau să ocupe cele două posturi de conducere ar fi trebuit să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii minimale. Astfel, se cerea ca aspiranţii să fie agenţi de poliţie absolvenţi de studii medii, cu diplomă de bacalaureat, să îndeplinească cerinţele specifice din fişa postului şi să aibă doi ani vechime în specialitatea structurii pentru care se organizează testarea. Mai mult decât atât, viitorii şefi trebuiau să aibă doi ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei, să nu fie în curs de urmărire penală, să nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare şi să nu fie puşi la dispoziţie.

concurs_isu_Petre_Trandafir.jpgDe asemenea, conducerea Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa solicita celor întraţi în competiţie să fie definitivaţi în profesie, să fie declaraţi „apt" medical şi psihologic, pentru promovare în funcţii de conducere, să fi obţinut în ultimii doi ani calificativul de cel puţin „Foarte bun/Foarte bine" la evaluarea de serviciu /aprecierea profesională individuală şi să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate. După cum menţionam mai sus, concursul va avea loc la sediul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, iar proba de selecţie este interviu, structurat pe subiecte profesionale. De menţionat că aprecierea rezultatului final al interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10 şi este declarat „Admis" candidatul care are nota cea mai mare şi este notat cu cel puţin nota 7,00. Cu toate acestea, în condiţiile în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă (ceea ce în situaţia dată nu este cazul), era declarat „Admis" cel care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs. Notele la interviu nu pot fi contestate. Comisarul-şef Cornel Tănase, şeful Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Constanţa, ne-a declarat că pentru testarea de mâine s-a înscris doar agentul principal Florin Ciuliac, acesta exprimându-şi dorinţa de a conduce postul de Poliţie TF Valu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii