Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidat „cu dedicatie“ pentru administratia locala Comisarul-sef Burlacu vrea sef la IPJ?

ro

29 Jul, 2010 00:00 3112 Marime text
ipj.jpgSurprizele se ţin lanţ la concursul pentru şefia Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Deşi iniţial era aproape sigur că va exista un singur candidat pentru funcţia de inspector-şef, fiind vorba despre actualul comandant interimar, comisarul-şef George Dorel Popa, ziua de ieri a adus nume noi în atenţia publicului. Dintre ele, numele comisarului-şef Valentin Burlacu este dat pe lista certitudinilor, perspectivă deosebit de sumbră pentru actuala administraţie locală, potrivit unor surse avizate. Contactat telefonic însă comisarul-şef a precizat că nu s-a înscris la concurs.

Nu este de trecut cu vederea că numele lui Burlacu a început să fie vehiculat pentru şefia IPJ Constanţa imediat după plecarea fostului comandant al inspectoratului, comisarul-şef Aurelian Zaheu. Schimbări peste noapte la Inspectoratul General al Poliţiei Române, unde se depun candidaturile în vederea concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector-şef al IPJ Constanţa, examenul urmând să aibă loc pe 19 august. Deşi în ultima zi a înscrierilor, la ora 15.00, o singură candidatură figura pe lista oficialilor IGPR, cea a actualului comandant interimar, comisar-şef George Popa, nu mai puţin de două candidaturi au „răsărit“ peste noapte. Surse neoficiale vorbesc despre comisarul-şef Valentin Burlacu, din cadrul Structurii Centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi despre comisarul-şef Doru Catană, din cadrul Oficiului pentru Protecţia Martorilor al IGPR, drept contracandidaţii comisarului-şef Popa.

Nicuşor: „Ţara arde şi baba se piaptănă“

Foarte interesant, numele comisarului-şef Burlacu s-a legat tot mai des în ultimul timp de oraşul de la malul mării, el fiind ofiţerul din cadrul DNA - Structura centrală trimis la Constanţa pentru a-i audia pe primarii implicaţi în cazul „Geotop 2001“, anchetă deosebit de complexă a structurii anticorupţie, în care sunt vizate peste 40 de primării, dar şi Consiliul Judeţean Constanţa, condus de preşedintele Nicuşor Constantinescu. De menţionat că şeful CJC a precizat, la momentul declanşării audierilor primarilor la Constanţa, că este vorba despre „asmuţirea“ „poliţiei politice a regimului PDL-Băsescu“ asupra edililor şi a CJC. „Ţara arde şi baba se piaptănă! România este sub ape, criza economică şi incapacitatea Guvernului Boc sunt evidente, în schimb, DNA, poliţia politică a regimului PDL-Băsescu, îşi asmute oamenii asupra a 45 de primari din judeţul Constanţa şi asupra CJC“, a declarat Constantinescu, la vremea respectivă, într-un cotidian local. În acest context, surse neoficiale îl dau drept câştigător sigur la comanda IPJ Constanţa pe Valentin Burlacu, susţinând că înscrierea sa în concurs este „cu dedicaţie“ pentru administraţia publică locală. De cealaltă parte, comisarul-şef Burlacu susţine că nu şi-a depus candidatura şi că nu intenţionează să participe la concursul pentru şefia IPJ Constanţa. Nu este de trecut cu vederea faptul că, înainte de a ajunge la DNA Bucureşti ca ofiţer judiciar, Valentin Burlacu a lucrat în cadrul Poliţiei Medgidia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii