Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cainii au simtit primii seismul

ro

26 Apr, 2009 16:27 1433 Marime text

Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter (sursa: Institutul pentru Fizica Pamantului) a avut loc sambata seara in jurul orei 20.20 in Vrancea, fiind resimtit la Bucuresti si in diferite regiuni din Romania, dar si in Republica Moldova si Bulgaria.

Liniile telefonice mobile si fixe au cazut in mai multe zone din tara, insa si-au revenit la aproximativ o ora de la seism. Nu s-au semnalat victime sau pagube materiale, iar Institutul pentru Fizica Pamantului sustine ca "probabilitatea producerii unor replici care sa fie simtite este extrem de mica".
In unele zone, cainii ar fi inceput sa latre la primele miscari ale pamantului, iar pestii din acvarii au devenit foarte agitati cu cateva momente inainte de producerea seismului.
In Suceava, pe o strada cu foarte multi maidanezi, pe la ora orele 20.00 acestia au inceput sa latre de parca venea sfarsitul lumii.

Un locuitor care sta la circa 15 kilometri de Vrancioaia spune ca incepand de vineri cainii au inceput sa urle, si cu putin inaintea cutremurului un ciobanesc mioritic a venit langa casa, urland lugubru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii