Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Burse şi decontarea navetei Veşti proaste pentru TOŢI elevii din Constanţa! Verdictul judecătorilor

ro

21 Dec, 2015 00:00 2755 Marime text


Aproape de finele lunii iulie, Asociaţia Elevilor din Constanţa a chemat în judecată Consiliul Local Municipal Constanţa, pentru neacordarea burselor elevilor, dar şi Ministerul Educaţiei, pentru plafonarea sumelor pentru decontarea navetei. Dosarele au fost înregistrate atât pe rolul Curţii de Apel Constanţa, cât şi pe cel al Tribunalului Constanţa.
 
Procesul referitor la bursele elevilor a fost repartizat spre soluţionare judecătoarei Loredana Violeta Motoc, din cadrul Tribunalului Constanţa, în timp ce cauza privind decontarea navetei s-a aflat pe masa judecătorului Marius Epure, de la Curtea de Apel Constanţa.
 
Vineri, judecătoarea Loredana Violeta Motoc a admis „excepţia lipsei de obiect în ceea ce priveşte capătul de cerere privind obligarea Consiliului Local Constanţa la emiterea unei hotărâri prin care să fie stabilite cuantumul şi numărul de burse (sociale, de merit, de performanţă şi de studiu) care să fie acordate elevilor înmatriculaţi la unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Constanţa“.
 
De menţionat că excepţia admisă a fost invocată de autorităţile locale.
 
Mai departe, judecătoarea Loredana Violeta Motoc a respins cererea Asociaţiei Elevilor din Constanţa, în contradictoriu cu Consiliul Local Constanţa, ca fiind lipsită de obiect, în ceea ce priveşte capătul de cerere privind „obligarea Consiliului Local Constanţa la emiterea unei hotărâri prin care să fie stabilite cuantumul şi numărul de burse care să fie acordate elevilor înmatriculaţi la unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Constanţa“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Magistratul a respins şi cererea Asociaţiei Elevilor din Constanţa, în contradictoriu cu autorităţile municipale, în ceea ce priveşte capătul de cerere privind consultarea Asociaţiei pentru elaborarea hotărârilor de consiliu local privind cuantumul şi numărul de burse ce vor fi alocate elevilor înmatriculaţi la unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Constanţa.
 
Decizia judecătoarei Loredana Violeta Motoc nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.

Citeşte şi  Dosar cu „vâlvă“ la instanţă - Divorţ cu soţii Strutinsky şi Primăria Constanţa

Tot la finele săptămânii trecute, judecătorul Marius Epure, de la Curtea de Apel Constanţa, a respins, ca inadmisibilă, acţiunea Asociaţiei Elevilor din Constanţa privind decontarea navetei. Pe scurt, reprezentanţii asociaţiei au cerut Ministerului Educaţiei să emită un nou act prin care naveta elevilor să fie decontată integral, aşa cum a fost decontată până în anul 2013.

Citeşte şi  Se poate, dar nu se vrea? - Asociaţia Elevilor continuă războiul cu Primăria Constanţa. Cer bursele în instanţă (galerie foto)

Amintim că, în luna octombrie, consilierii locali, în şedinţă ordinară, au votat în unanimitate proiectul de hotărâre pentru aprobarea numărului şi cuantumului burselor aferente semestrului I al anului şcolar 2015-2016 pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat. Conform proiectului de hotărâre, cuantumul burselor ar urma să fie de: 100 de lei/lună - bursa de performanţă, 25 de lei/lună - bursa de merit, 25 de lei/lună - bursa de studiu şi 75 de lei/lună - bursa de ajutor social. „Pentru bugetul de anul viitor (2016), va trebui să suplimentăm bugetul alocat burselor cu 1,3 milioane de lei, deoarece, în semestrul II, pe lista beneficiarilor vor fi adăugaţi şi elevii din clasele I, a V-a şi a IX-a“, a declarat la acel moment primarul interimar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.  

Citeşte şi  Aleşii locali au votat cuantumul burselor - Ce bani vor primi, lună de lună, elevii constănţeni şi pentru ce merite

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii