Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bulgari cu bani falsi, prinsi la frontiera (galerie foto)

ro

20 Jan, 2009 01:01 2735 Marime text
frontiera.jpgPoliţiştii de frontieră au prins un cetăţean bulgar care, ajutat de trei conaţionali, trecuse ilegal frontiera în România. Asupra lor s-au găsit bancnote false.

În data de 16 ianuarie 2009, în jur de ora 18.00, poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Băneasa au observat, în apropierea localităţilor Teodor Vladimirescu şi Băneasa, două autoturisme cu numere de Bulgaria, în care se aflau patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie. Poliţiştii le-au cerut să se legitimeze, ocazie cu care au constatat că cei patru sunt cetăţeni bulgari, respectiv Atanasov Cernenco, Slavko Bikev, Milena Kaliv şi Krasimir Kristov, în vârstă de 46 de ani. Ultimul avea o atitudine oarecum ciudată, iar ghetele îi erau pline de noroi, fapt ce a atras atenţia oamenilor legii. S-au efectuat cercetări şi s-a constatat că primii trei intraseră legal în ţară, cu cele două maşini, pe la Ostrov, însă ultimul trecuse ilegal frontiera, deşi avea interdicţie de a părăsi Bulgaria, unde era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni de furt de auto. Verificările efectuate
prin intermediul Punctului de contact româno-bulgar de la Giurgiu au scos la iveală faptul că bulgarul avea interdicţie de a părăsit ţara încă din luna noiembrie 2006. La rândul lor, ceilalţi trei aveau antecedente penale pentru diferite fapte comise în ţara de origine, printre care tâlhării, înşelăciuni şi furturi din locuinţe. Asupra a doi dintre ei, respectiv Slavko Bikev şi Milena Kaliv, poliţiştii de frontieră au găsit 20 de bancnote de câte 2 leva, cu aceeaşi serie, care s-au dovedit a fi false. Cu ocazia audierilor, Krasimir Kristov a recunoscut că intrase ilegal în România, ocolind PTF Ostrov, şi ulterior fusese preluat cu maşina de către Atanasov Cernenco, ce intrase legal în România şi urma să se intâlnească, la rândul lui, cu ceilalţi doi conaţionali. Ca urmare, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei pentru Krasimir Kristov, respectiv complicitate la trecere ilegală a frontierei pentru ceilalţi trei, şi falsificare de monede şi alte valori, pentru Slavko Bikev şi Milena Kaliv. Cei patru au fost predaţi autorităţilor bulgare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii