Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Budur, din scandalul „Rutiera", si-a „tras" firma de transport... rutier

ro

29 Aug, 2009 01:36 4297 Marime text

cap_1.jpgAsociatul lui Gigel Budur este un alt tânăr de 26 de ani, Gheorghe Daniel Ştefan

Între două arestări, Gigel Budur, unul dintre civilii care au fost reţinuţi în scandalul Rutiera alături de cei 11 agenţi de poliţie, a pus de-o firmă. Întâmplător sau nu, obiectul de activitate al societăţii are legătură, într-o anumită măsură, tot cu Poliţia Rutieră, fiind reprezentat de „transporturi rutiere de mărfuri".

Societatea comercială New Speed Generation Trans SRL a fost înfiinţată, potrivit actelor oficiale, pe 9 iulie, fondatorii fiind Gigel Budur şi un tânăr pe nume Gheorghe Daniel Ştefan. Hotărârea privind înfiinţarea firmei a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 4475 din 25 august. Cererea a fost depusă la Oficiul Registrului Comerţului pe 8 iulie şi a fost înregistrată sub numărul 48450. Cei doi fondatori sunt, aşa cum am arătat, Gigel Budur şi Gheorghe Daniel Ştefan, ambii de 26 de ani, fiecare deţinând câte 50% din firmă. Capitalul social al New Speed Generation Trans SRL este de 200 de lei, iar cei doi membri fondatori îndeplinesc, în acelaşi timp, şi funcţia de administratori, numiţi fiind pe 9 iulie, pe o durată nelimitată. Sediul social al firmei este pe bulevardul Tomis nr. 321, bl. TAV7, sc. A, parter, ap. 1. Un aspect foarte interesant, ţinând cont de relaţia specială pe care procurorii spun că Gigel Budur o are cu anumiţi agenţi ai Poliţiei Rutiere Constanţa, este că domeniul principal de activitate a societăţii este reprezentat de „transporturi rutiere de mărfuri şi servicii de mutare", activitatea principală fiind, la rândul ei, reprezentată de „transporturi rutiere de mărfuri". În acest context, trebuie menţionat faptul că, la momentul la care cei doi fondatori au depus actele la ORC, abia trecuse o săptămână de când Budur fusese eliberat din arestul preventiv, iniţial judecătorii dispunând arestarea sa în virtutea relaţiei dubioase pe care afaceristul se presupunea că o are cu anumiţi agenţi ai Poliţiei Rutiere. Coincidenţă sau nu, după cele patru zile de arest, plus cele 24 de ore în care a fost reţinut, Gigel Budur s-a gândit să-şi facă o firmă de transporturi rutiere. Iar asta, în condiţiile în care era acuzat de trafic de influenţă, complicitate la abuz în serviciu, la fals intelectual şi la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Iar, întâmplător sau nu, agenţii de poliţie pe lângă care se presupune că Budur a intervenit, activau taman în cadrul Poliţiei Rutiere. Totodată, este de menţionat faptul că, la momentul la care au fost depuse la ORC actele pentru înfiinţarea firmei de transport rutier, soarta lui Gigel Budur era încă neclară, instanţa nepronunţând la acea dată o soluţie definitivă cu privire la starea de arest.

Relaţia Budur - Poliţia Rutieră

De altfel, după nici măcar o lună, instanţa Tribunalului Constanţa a decis din nou arestarea lui, alături de ceilalţi suspecţi, de data aceasta tânărul de 26 de ani petrecând în celulele IPJ Constanţa nu mai puţin de cinci zile. Ulterior, Curtea de Apel Constanţa i-a pus în libertate, definitiv, atât pe poliţiştii arestaţi în această cauză, cât şi pe civilii reţinuţi alături de aceştia, printre care se afla şi Gigel Budur. Procurorii constănţeni au susţinut despre Budur că l-ar fi contactat, pe 10 aprilie, pe agentul Gigi Cristian Ruşescu, „solicitându-i să-şi trafice influenţa pe lângă colegii săi, astfel încât să nu fie sancţionat contravenţional la regimul circulaţiei rutiere". Cu o lună înaintea acestui incident însă, anchetatorii spun că Gigel Budur, „care, la o manevră de mers cu spatele accidentează mortal un om", i-ar fi solicitat din nou ajutorul poliţistului Ruşescu. „În aceeaşi zi", au arătat procurorii, dar şi instanţa care a dispus arestarea lui Budur, „inculpatul Ruşescu Gigi Cristian s-a întâlnit la o spălătorie de pe bulevardul IC Brătianu, din apropierea Staţiei de carburanţi Crimbo Gaz, cu inculpatul Budur Gigel, pentru a primi «mulţumirea» pentru traficul de influenţă făcut în favoarea sa". Acestea sunt doar două dintre exemplele amintite de procurori, dar şi de instanţă, care au dus la arestarea iniţială a afaceristului de 26 de ani. Potrivit aceloraşi acte, Budur ar mai fi solicitat „ajutorul" poliţiştilor şi cu alte ocazii, respectiv pe 28 februarie, 11 martie, 13 aprilie şi 3 mai, aspecte rezultate din interceptarea convorbirilor telefonice. De menţionat însă, că actele de urmărire penală au fost, ulterior, sancţionate cu nulitatea absolută de către judecătorii Curţii de Apel Constanţa, iar Budur, alături de ceilalţi, a fost pus în libertate. Dat fiind trecutul mai degrabă „furtunos" al relaţiei pe care omul de afaceri Gigel Budur pare s-o fi avut cu unii dintre agenţii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, este foarte interesant faptul că, între două arestări, Budur a pus bazele unei firme de transport rutier de mărfuri.

{mos_ri:Gigel Budur,rutiera}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii