Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bucăţică, în cătuşe la DNA. Trafic de influenţă pe lângă magistraţi din Constanţa

ro

17 Dec, 2015 00:00 2082 Marime text


Ieri, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au cerut, ieri, Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a lui Nicolae Bucăţică, cercetat pentru trafic de influenţă.
 
Potrivit unor surse, bărbatul ar fi din Cernavodă şi nu s-ar afla pentru prima dată în atenţia magistraţilor. În trecut, el a fost judecat şi condamnat la patru ani de închisoare, de Tribunalul Constanţa, pentru proxenetism şi trafic de persoane.
 
Revenind la dosarul celor de la DNA, în ordonanţa de reţinere se arată că, în perioada octombrie-noiembrie, „inculpatul Bucăţică Nicolae a pretins, în mai multe rânduri, pentru doi avocaţi, sume cuprinse între 15.000 de euro și 35.000 de euro de la rudele a patru inculpaţi arestaţi preventiv într-un dosar aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa“.
 
„În schimbul acestor sume, inculpatul a lăsat să se creadă că cei doi avocaţi pot influenţa magistraţii învestiţi să soluţioneze cauza penală respectivă, astfel încât aceștia să dispună eliberarea din arest preventiv și soluţii favorabile faţă de cele patru persoane“, potrivit DNA.
 
Ieri, bărbatul a fost prezentat Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii